Najnovije

NOVI SNIMAK RUSA SA RATIŠTA: Raketa Kh-29TD pogađa ukrajinski položaj u Zaporožju, njena moć je zastrašujuća (VIDEO)

Raketa je glavno naoružanje Su-34

Foto: mil.ru

Ruski izvori su 29. januara podelili snimak koji dokumentuje nedavni precizan vazdušni napad na ukrajinski vojni položaj u regionu Zaporožje. Položaj, koji je uključivao veliki hangar i druge zgrade, navodno je bio gađan optički navođenom raketom vazduh-zemlja Kh-29TD.

Kh-29 proizvodi ruska korporacija za taktičke rakete. Kh-29TD je derivat TE verzije, koja je nadogradnja originalnog Kh-29T sa TV navođenjem. Za razliku od verzija T i TE, kaže se da je Kh-29TD opremljen novim infracrvenim tragačem za navođenje koji omogućava rad danju i noću.

I Kh-29TE i TD verzije imaju efektivni domet do 30 kilometara i maksimalnu visinu lansiranja od 10.000 metara.

Raketa, koja je naoružana visokoeksplozivnom bojevom glavom od 320 kg, namenjena je primarnoj upotrebi protiv većih ciljeva na bojnom polju i infrastrukture kao što su industrijske zgrade, skladišta i mostovi. Može se koristiti i protiv brodova do 10.000 tona, ojačanih skloništa za avione i betonskih pista.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije koriste rakete Kh-29 protiv ukrajinskih snaga od početka rata u Ukrajini pre skoro godinu dana. Raketa je glavno naoružanje Su-34. NJen domet, preciznost i razorna moć omogućavaju lovcu bombarderu da gađa većinu ciljeva sa bezbedne udaljenosti.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA