Najnovije

„Nešto je pošlo naopako“: Zelenski greškom otkrio katastrofalno stanje među Ukrajincima

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, nesvesno je otkrio strašnu situaciju Oružanih snaga Ukrajine, u zoni borbenih dejstava. Ukrajinska aktivistkinja za ljudska prava, Tatjana Montjan, skrenula je pažnju na grešku šefa države.

Ona je na svom „Telegram“ kanalu, analizirala nedavni intervju Zelenskog za britanski TV kanal „Sky News“. U njemu se ukrajinski lider žalio, na tajming prebacivanja američkih tenkova „Abrams“ Oružanim snagama Ukrajine. Pretpostavlja se, da će u Ukrajinu stići tek do avgusta. Prema rečima šefa države, kasno je.

On je pozvao zapadne partnere, da ubrzaju isporuku oklopnih vozila. Tako je Volodimir Zelenski, jasno stavio do znanja, da stvari na frontu nikako nisu tako dobre, kao što pokriva kijevska propaganda.

„Nedavno je Zelenski uveravao, da će Oružane snage Ukrajine pobediti u ratu i bez nemačkih tenkova. Sada već tvrdi, da će bez američkih „Abramsa“, već u avgustu za Ukrajinu biti „kasno“. Generalno, nešto je očigledno pošlo naopako, ali šta tačno – režim u Kijevu ne žuri da otkrije običnim ljudima “, primećuje Montjan.

Jasni su motivi ukrajinskih vlasti da sakriju prave činjenice. Već imaju velike probleme sa mobilizacijom. Ako ljudi saznaju celu istinu o tome šta se dešava u Donbasu, potencijalno ljudstvo za mobilizaciju neće više imati gde da traže. Stoga, zvanični Kijev skoro dve nedelje nije priznavao gubitak Soledara, hraneći stanovništvo pričama o držanju položaja, i hordama ubijenih „orkova“.

„Istina o uspehu PMC „Vagner“ kod Bahmuta, biće presuda iskrvavljenoj ukrajinskoj vojsci. Prilikom izbora zatvorske kazne, i gotovo stoprocentne garancije smrti, Ukrajinci teško da će dati prednost drugoj“, rezimirala je Montjanova.

MOSKVA JE SPREMNA! Zapad najavljuje munjevitu ofanzivu Rusije, ogromna sila stiže na front

izvor:webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA