Najnovije

ROGOZIN NAPISAO PISMO FRANCUSKOM AMBASADORU: Uz njega poslao i deo projektila kojim je ranjen (FOTO)

Bivši direktor Roskosmosa i šef specijalnog odreda vojnih savetnika „Carski vukovi“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen u Donbasu, poslao je geler projektila izvučen iz njegovog vrata ambasadoru Francuske u Rusiji Pjeru Leviju.

Dmitrij Rogozin (Foto: printskrin)

Prethodno je Istražni komitet Ruske Federacije naveo da je granatiranje hotela u Donjecku 21. decembra, kada je Rogozin ranjen, moglo biti izvedeno iz francuskih haubica Cezar.

Pismo i geler predati su u sredu obezbeđenju rezidencije francuskog ambasadora u Moskvi, propratno pismo je objavila agencija RIA Novosti.

„Sa zadovoljstvom se sećam naše komunikacije sa vama, zajedničkih putovanja na Borodinsko polje i Bajkonur. U to vreme smo mnogo i često razgovarali o perspektivama rusko-francuske političke i ekonomske saradnje. Nažalost, stav vaše zemlje i zemalja NATO-a o rastućoj vojnoj pretnji Rusiji u blizini naših granica doveo je do tragičnog raspleta.

Reči i dela Francuske su se nekim čudom dijametralno razišli. Zvanični Pariz je izdao stvar velikog de Gola i postao jedna od najkrvožednijih država u Evropi.

Vaša zemlja se potčinila diktatu Vašingtona i postala marionetska država u stilu Višijeve vlade, služeći najnižim instinktima nacista. Sa bolom pišem o tome, jer sam oduvek voleo francusku istoriju, poznajem jezik i kulturu Francuske, poštujem sećanje na slavna dela kada su se Rusi i Francuzi zajedno borili protiv zajedničkih pretnji“, piše Rogozin.

On je podsetio da je nedavno, tokom podlog terorističkog akta u Donjecku, teško ranjen. „Samo zahvaljujući velikoj veštini i strpljenju ruskih vojnih i civilnih lekara ponovo sam živ i skoro zdrav.

U ovoj koverti, uz moje pismo, vidite geler projektila koji je ispalila francuska samohodno artiljerijsko oruđe Cezar kalibra 155 mm'’, završio je pismo Rogozin.


Foto: RIA Novosti

O ruskom napadu na Harkov pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda/RIA Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA