Najnovije

KADIROV POKAZAO: Evo gde se sada nalaze ''vagnerovci'' (VIDEO)

Bivši vojnici privatne vojne kompanije (PMK) Vagner prolaze intenzivnu obuku kao deo specijalnih snaga Ahmat, objavio je na svom Telegram kanalu predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

Muzičari (Foto: RIA FAN)

Prema njegovim rečima, borbena koordinacija će povećati efikasnost vojske na liniji kontakta. Kursevi taktičkog gađanja, terenska medicina, obuka snajperista, mitraljezaca, deminera, artiljeraca samo su deo opsežnog programa obuke“, rekao je Kadirov.

Lider Čečenije je rekao da se strategija čečenskih jedinica na liniji fronta menja u zavisnosti od iskustva i tehnologije.

„Specijalne snage Ahmata se ističu kvalitetom, a ne kvantitetom“, istakao je Kadirov i izrazio radost zato što su redovi Ahmatovih jedinice popunjeni Vagnerovim borcima.

Šrethodno je objavljeno da su bivši borci Vagnerove grupe stvorili odred Kamerton kao deo specijalnih snaga Ahmat. Zamenik komandanta odreda sa borbenim nadimkom „011“ rekao je da se borci sada nalaze u borbenoj koordinaciji na poligonima u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini.

O obustavi kontraofanzive pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA