Najnovije

Novak otkrio tri idola iz detinjstva: O jednom pričao sa ushićenjem, a nema veze sa tenisom

Novak Đoković se nalazi u Australiji gde se polako priprema za novu sezonu.

Prvi nastup će imati u Pertu na Junajted kupu, a u međuvremenu je proglašen i za najboljeg sportistu godine u izboru čuvenog magazima francuskog magazina „Ekip“.

On je ubedljivo pobedio ispred konkurencije, a u razgovoru za francuski list je pričao o mnogim stvarima u životu i karijeri, a osvrnuo se i na svije idole iz detinjstva.

„Moja tri idola iz detinjstva bili su Pit Sampras, Majkl DŽordan i Alberto Tomba. Cenim Muhameda Alija, koji je ostvario neverovatna dostignuća, ali i društveni uticaj inspirišući mnoge ljude hrabrošću i integritetom. Veoma ga poštujem. Patio je zbog toga, osuđivan je na zatvor, prolazio je kroz mnoga iskušenja. I zbog toga se ljudi još više identifikuju s njim. Stavio je svoju karijeru na ivicusa jakim uverenjima.“

Posebno se osvrnuo na laberta Tombu.

„Alberto Tomba! Bomba! Fantastičan čovek. Upoznao sam ga prvi put u Srbiji, pre petnaestak godina. Još ga se sećam. Bila je to večera gde je bilo puno ljudi. Sedeo sam pored njega, super srećan, a on tako zabavan! Pričao mi je o svemu osim skijanja. Hteo sam da naučim par tehničkih stvari. Ali on mi je rekao: Ne, ne skijanje, pričajmo o zabavama, pričajmo o životu! Dogovorili smo se da ćemo jednog dana zajedno skijati. Nadam se da će taj dan doći, jer pre ili kasnije ću se vratiti na stazu. Igrao sam tenis sa Pitom Samprasom, moram skijati sa Tombom i igrati košarku sa DŽordanom. Posle toga, možda ću se povući iz svih sportova“, ispričao je Đoković.

Ruska poruka Zelenskom i Zapadu: Očekujte narednih meseci najgore vesti sa ukrajinskih frontova

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA