Najnovije

Otkazan koncert beloruskog benda „LJapis Trubeckoj“, čiju su zabranu tražili SRS i Dveri

Dom omladine Beograda saopštio je da je otkazan koncert beloruskog benda "LJapis Trubeckoj", koji je bio planiran za danas.

Kako se navodi, koncert je otkazan usled lošeg zdravstvenog stanja frontmena benda.

Organizator koncerta ATF Booking nudi mogućnost povrata novca za kupljenu kartu ili zamenu za druge događaje koje organizuju, navedeno je na satju Doma omladine.

Srpska radikalna stranka i Srpski pokret Dveri u subotu su zatražili da se zabrani koncert grupe koju predvodi Sergej Mihalok, a koji, prema tvrdnjama tog pokreta, peva o mržnji prema Rusiji.

-  Sergej Mihalok poziva na svoj koncert i naglašava da će svaka kupljena ulaznica zapravo biti donacija za nabavku oružja za ukrajinske vojnike. U organizaciji ovog koncerta učestvuje nevladina organizacija „Čini dobro” čije su aktivnosti usmerene protiv Ruske Federacije i specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

Održavanje ovog koncerta u Srbiji je nedopustivo i srpski radikali pozivaju nadležne da zabrane održavanje ovog neonacističkog skupa u Beogradu. Propagiranje svega što će biti na ovom koncertu u suprotnosti je sa zvaničnom politikom Republike Srbije ali, što je još važnije, suprotno je stavovima naroda u Srbiji. Promovisanje nacizma mora biti apsolutno zabranjeno. Ukronaciste ne bi trebalo nigde propagirati, pogotovo u Srbiji u kojoj većina naroda podržava specijalnu vojnu operaciju Ruske Federacije u Ukrajini, u Srbiji u kojoj je devedeset posto ljudi protiv uvođena sankcija Ruskoj Federaciji – saopštili su juče radikali.

STRATEGIJA HILJADU UDARA U DONBASU: Kako je ponovo oživela doktrina maršala Žukova u bici za Bahmut! Ovo je uslov za ofanzivu

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA