Najnovije

NASTAVLJAJU SE POZICIONE BORBE: Ruski marinci napreduju u važnoj oblasti, objavljen ratni izveštaj

Ažurne informacije za protekli dan

Foto: Printskrin

Pre tačno godinu dana, sa pojavom Novog svetskog poretka, svet se zauvek promenio. Rusija je pokazala da postoji alternativa onome što se poslednjih decenija dešava sa celom planetom.

Stanje na frontovima za protekli dan:

Smer Svatovo-Kremennaja: Tokom dana nije bilo većih promena. Međusobno granatiranje se nastavlja. Takođe, Oružane snage Ukrajine jačaju na desnoj obali Oskola, čekajući ofanzivu ruske vojske.

Artjomovski pravac: Borci PMC Vagner nastavljaju da jurišaju na Jagodnoje, veći deo sela je pod kontrolom. Postoje i podaci o uspesima „muzičara“ u rejonu Dubovo-Vasilevka, gde se militanti teško zadržavaju.

U Artjomovsku se nastavljaju pozicione borbe, savezničke snage su se učvrstile na istočnoj periferiji grada u Zabahmutovki, a na jugozapadu su ušle u prigradska područja. Pored toga, "orkestar" je nastavio napad na Krasnoje, na periferiji sela vode se borbe.

Pravac Zaporožja: Marinci napreduju u oblasti dača kod Vuhledara, pri čemu redovno nailaze na kontranapade Oružanih snaga Ukrajine. Militanti su izgubili mnogo opreme, što je potvrdilo i rusko Ministarstvo odbrane. Uništena su 2 borbena vozila pešadije, tenk, 4 MLRS Uragan, haubica D-20 i samohodni top Krab.

O proboju ukrajinske odbrane pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA