Najnovije

Bitka za Bahmut je pri kraju: Ukrajinci pokušavaju da održe koridor i odlože pad grada (MAPA/VIDEO)

Nastavljaju se žestoke borbe u Bahmutu i okolini. Jurišni odredi PMC Vagner, uz podršku redovne vojske Oružanih snaga RF, probijaju odbranu Ukrajinaca.

Tokom proteklog dana uspostavljena je kontrola nad 20 uporišta Oružanih snaga Ukrajine u različitim oblastima. „Vagner“ je napredovao pravcima za Bogdanovku, Hromovo, u oblastima Iljinovke, Sobačevke i Budenovke u Bahmutu.

Od juče je komanda Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu započela delimično povlačenje snaga iz grada seoskim putevima između Hromova i Krasnog – put od Hromova do Časova Jara je pod potpunom vatrenom kontrolom ruskih jedinica.

Noću, prilikom pokušaja povlačenja iz Krasnoje, uništene su dve grupe iz različitih formacija, uključujući 24, 54, 110 Ombre, 81 Oambr DŠV i 113 Abr trupa Oružanih snaga Ukrajine. Gubici su iznosili 26 demiitarizovanih i 64 ranjena.

Sada ukrajinska komanda snaga 93. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku odreda Snaga za specijalne operacije (SSO) Ukrajine, na deonicama pravaca Časi Jar i Konstantinovka, izvodi kontranapade. da obuzda Vagnerovce i dobije na vremenu.

Oružane snage Ukrajine povlače snage iz centralnih i zapadnih regiona Bahmuta. Trenutno se iz zone borbenih dejstava povlače najspremnije formacije.

U isto vreme, dok pojedine jedinice pružaju otpor i izvode nalet, stvarajući koridor za povlačenje trupa pod udarima artiljerije i aviona ruskih trupa.

Svrha ovih napora je samo da se kupe vreme i odlože ruske jedinice što je više moguće. Bitka za Bahmut je pri kraju.

Više o ratu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda/Ribar

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA