Najnovije

Dragan Škobalj: Dolazi slom i totalni kolaps Zapada (VIDEO)

„Sve je sazdano na kapitalu, a šta će sada kada veliki dio arapskih zemalja pređe na trgovinu juanom. Recimo Iran da neće da radi u dolarima, i da hoće razmenu robu. To su sve rastući trendovi. Formiraju se nove asocijacije, novi svet se stvara i sa time i novi model, drugačiji od onog koga su nametnuli anglo-Saksonci. Šolc i ceo vrh Nemačke su ucenjeni ljudi, kojima mogu da otvore afere u svakom trenutku. Zapad je izgubio razum u potpunosti, i očekujem pobunu u Nemačkoj, ali ne brzo. Već su spremili 75 hiljada policajaca za razbijanje demonstracija. Krenula su hapšenja Alternative za Nemačku. Nemačka sada pokušava da formira svoju vojsku, ali im oni sa Zapada neće dozvoliti. NATO pakt nije homogen, ali čuvajmo se Rumunije i Poljske, oni nemaju razuma. Zašto uopste treba nama NATO pakt?“ rekao je dr Dragan Škobalj u emisiji „Teša Podkast“. 

Obnovljivi izvori energije nikada ne mogu da zamene termoelektrane, po rećima Dragana Škobalja, koji tvrdi da nestabilni izvori energije, poput energije vetra, ne mogu nam ponuditi rešenje, sve dok se ne nađe tehnologija za skladištenje energije. Trebaće još par decenija minimum da dođemo do toga.

„Zbog buduće krize na Zapadu, veliki broj Srba će se vraćati u Srbiju, i tu leži naša razvojna šansa. Tako da nećemo imati problema sa nedostatkom stanovništva. Neće to biti tako kao što kažu. Cene rastu jako na Zapadu, i život će postati sve manje isplativ. Očekujemo povratak naših ljudi, ali moramo da budemo spremni za ta vremena“ zaključio je Dragan Škobalj.

O stanju u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA