Najnovije

MOSKVA: NATO pokušava da natera Srbe da zaborave bombardovanje 1999.

NATO pokušava da natera Srbe da zaborave bombardovanje 1999. godine kako bi izbrisao tu ljagu sa svog ugleda, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Aleksandar Gruško.

Bombardovanje 1999. (Foto: Jutjub)

„Naterati Srbe da zaborave na bombardovanje 1999. godine za njih je strateški cilj, svojevrstanmoralni cilj, a oni veruju da se može statviti tačka na tu priču, koja je tamna mrlja na fasadi NATO-a“, rekao je Gruško za televizijski kanal RTRS.

Prema njegovim rečima, zemlje Zapada pokušavaju da primoraju centralnu vlast Bosne i Hercegovine da podrže sankcije Rusiji, što protivreči državnom ustrojstvu i zakonima BiH, prema kojima spoljnopolitičke odluke donosi Prezidijum sastavljen od lidera Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Gruško je dodao da odnosi Rusije s Republikom Srpskom imaju poseban značaj: „Nas povezuju najčvršće spone prijateljstva, mi razvijamo politički dijalog“, dodao je diplomata.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao je sredinom aprila da se vlasti srpskog entiteta protive ulasku Bosne i Hercegovine u NATO.

Dodik je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, istakao da EU samo postavlja ultimatume Srbiji, da Zapad traži od Srba da zaborave NATO bombardovanje, a da Srbi od njih ništa dobro nemaju, prenosi Sputnik.

Izvor: sputnikportal.rs/RTRS/IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA