Najnovije

POLJOPRIVREDNICI IZ CELE SRBIJE BLOKIRAJU NOVI SAD: Ne idemo dok nam se ne ispune zahtevi (VIDEO)

Širom Srbije se ovog utorka održavaju protesti poljoprivrednika. Traktoristi su krenuli ka Novom Sadu, gde će biti okupljanja ispred Master centra. Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu najavili su da će ostati okupljeni na ulici do ispunjenja zahteva.

Poljoprivrednici u Novom Sadu (Foto: jutjub)

Poljoprivrednici u Zrenjaninu okupili su se u pola 12, došli su ispred Kristalne dvorane, a na parking su doveli mehanizaciju.

Slavko Vukov, poljoprivrednik, kaže da je manifestacija nezadovoljstva poljoprivrednika na protestu i da će biti organizovana protestna vožnja na magistrali sat i po do dva.

On kaže da nijedan bitan zahtev od postavljenih osam nije ispunjen ni delimično, a da su jedino pomaci zabeleženi oko prelevmana na uvoz sireva iz EU.

- Najviše nas žuljaju ratarski zahtevi, vezani za dizanje subvencija po hektaru i za akcize na gorivo. Rečeno nam je da se tome može raspravljati tek 2024. godine - istakao je on.

- Išao bih i na razgovor sa crnim đavolom - odgovorio je on na pitanje da li bi išli na razgovor sa predsednikom Vučićem o njihovim zahtevima.

Kolona sa poljoprivrendicima krenula je od Kristalne dvorane glavnom ulicom u Zrenjaninu. Navodi se da postoji mogućnost blokade magistralnog puta.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Braničevskog okruga, stigli su traktorima na "Beogradski put" i parikrali se u obe leve trake kolovoza.

- Na sastanku u ponedeljak u Vladi svi naši zahtevi su odbijeni. Zbog toga smo primorani da izađemo na ulice. Ovde su poljoprivrednici Braničeva, Požarevca Velikog Gradišta, Malog Crnića i Petrovca na Mlavi. Urgentna tema je da se reši cena otkupa mleka, a druga važna tema za nas ratare je niska najavljena cena za otkup pšenice. Drugog dana ćemo ući u radikalnije mere, a to su blokade puteva. Tražimo ono što ima svaki poljoprivrednik u okruženju. Ovo stanje ne možemo da preživimo - rekao je Nedeljko Savić, predsednik UPP Stig Požarevac.

Na snimku objavljenom na Tviteru, vidi se nepregledna kolona traktora, koja se, kako se navodi, kreće ka Novom Sadu.

Podsetimo, poljoprivrednici širom Srbije ovog utorka počinju proteste. Posle propalih pregovora sa Vladom Srbije, poljoprivrednici su odlučili da će izaći na ulice i to u Kragujevcu, Kruševcu, Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Čenti, Kovinu i Bogatiću.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA