Najnovije

Skandalozna izjava bivše potpredsednice Jevrejske zajednice CG: Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima!

Osnivač i bivša potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvređala vernike Srpske pravoslavne crkve.

Jelena Đurović (Foto: Medija centar Beograd)

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, je na Tviter profilu poručila da kosti srpskog svetitelja i vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima i svojim činom izazivavanja verske mržnje i neztrepeljivosti izazvala zgražavanje srpske javnosti.

– Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima ali čiji su vlasnici evropski Jevreji skloni higijeni – sramno je napisala Đurović.

Ogavnu poruke Đurović je napisala naravno iz strogog centra Beograda, iz kojeg se decenijama ispaljuju najotrovnije srbofobne strelice, piše Borba.

Đurović je, između ostalog, angažovana u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savetu u Republici Srbiji, a uređuje i portal agitpop.me.

Đurović je od 2011. do 2018. bila osnivačica, a nekoliko godina i potpredsednica Jevrejske zajednice Crne Gore i zaista j

Ove poruke dodatno dobijaju na značaju, ako se uzme u obzir tragična sudbina koju tokom Drugom svetskog rata zajedno delili jevrejski i srpski narod.

A ne treba smetnuti sa uma i da je sam vladika Nikolaj Velimirović bio zatočen u nacističkom logoru Dahau.

Podsetimo, ovogodišnja slava Beograda i Spasovdanska litija, 25. maja, biće u znaku reči svetitelja vladike žičkog i ohridskog Nikolaja Velimirovića.

Izvor: IN4S/Borba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA