Najnovije

Jevrejska zajednica Crne Gore se ograđuje od objave Jelene Đurović: Ne dovodite je u vezu sa nama

Povodom objave Jelene Đurović na Tviter profilu koja je s razlogom izazvala zgražavanje javnosti, Jevrejska zajednica Crne Gore obavještava javnost da nema ništa sa dotičnom, saopšteno je danas iz Jevrejske zajednice CG.

“Jevrejska zajednica Crne Gore najoštrije osuđuje svako zagovaranje mržnje koji podstiče diskriminaciju i netrpeljivost među ljudima. Za neslaganje sa mišljenjem, djelovanjem pojedinaca, grupa i sl. postoji sloboda izražavnja, ali ne na način kako to radi gospođa Đurović. Stoga, Jevrejska zajednica se ograđuje od Đurović.

U svom djelovanju Jevrejska zajednica Crne Gore se vodi poštovanjem ljudskih prava i sloboda baštineći neprolaznu ideju o uvažavanju različitosti kao temelja svakog naprednog društva. Cilj nam je doprinijeti afirmaciji zajedništva i povezivanju bez obzira na vjersku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost”, stoji u saopštenju.

Oni tvrde da Đurović nije njihov član.

- Gospođa Đurović nije učestvovala u osnivanju Jevrejske zajednice Crne Gore, niti je ikada bila punopravni član Zajednice. Nakon osnivanja ista šalje čestitku osnivačima JZCG gdje nudi svoju pomoć ukoliko im bude potrebna pošto je po ocu Crnogorka, a po majci Jevrejka. Što se tiče njenog predstavljanja da je potpredsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore, tačno je samo da je od jula 2015. do septembra 2019. bila počasna potpredsjednica, kada je zbog prestanka funkcije napustila Zajednicu. Molimo da se ubuduće Jevrejska zajednica Crne Gore ne dovodi u vezu sa Jelenom Đurović – navode iz JZCG.

GLAVNI CILJ JE SLOM NATO: Bahmut je za Ukrajince „mjasorupka“; ukrajinsko oružje je svuda gde su ratovi!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA