Najnovije

PUKOVNIK ŽARKO PECIĆ: Vojska Srbije je morala da uđe na sever Kosova (VIDEO)

Vojska Srbije je trebala i morala da interveniše na severu Kosova, jer ima snage da zaštiti Srbe od ROSU snaga koje su počele da maltretiraju naš narod. KFOR ne bi reagovao, jer bi rizikovao gubitke, a ne bi ni NATO, jer ovo nije 1999. godina, kazao je pukovnik artiljerije u penziji Žarko Pecić, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

On je objasnio da on nije militantan i ne priziva rat, već da Zapad razume samo silu. 

- Od 2000. do 2012. godine, pa opet od 2012. godine do danas, stalno nešto pregovaramo, činimo ustupke i nema rezultata. Sad kada dolazi do primene sile, mi ne reagujemo. Na silu treba odgovoriti silom. Mislim da smo na to imali pravo, bila bi halabuka dva-tri dana, Zapad bi video taj naš pravi odgovor. I on samo to razume, ostalo je sve demagogija – istakao je pukovnik Pecić.

On je naveo gde se sve vode borbe nakon pada Bahmuta i zašto je bilo tako teško osvojiti taj grad, napomenuvši da su podzemna skloništa Bahmuta građena da izdrže svetski nuklearni rat. Govorio je o napadima Ukrajine na teritoriju Rusije, uključujući i napad bespilotnim letelicama na Moskvu.

- Dronovi kojima je napadnuta Moskva ukrajinske su proizvodnje, a jedan od tri tipa drona je potpuno nepoznat. Samo jednu vrstu su Rusi mogli radarski da ometaju, a ova druga dva nisu mogli – kazao je Pecić, rekavši da su većina dronova oborena PVO sistemima, a tek dva ili tri prizemljena ometanjem. 

Međutim, on smatra da će Rusi naći način da ometaju i ove dronove, a da su iz ovoga zaključili da je potrebno da pojačaju PVO odbranu grada sa manjim sistemima koji su pogodni za obaranje dronova.

Pecić je izneo do detalja i plan potencijalne invazije Kine na Tajvan, gde je naveo da taj poduhvat uopšte neće biti lak i da bi se Kinezi suočili sa velikim gubicima. On je naveo brojno stanje jedne i druge vojske, kao i trupa koje su podobne za napad i odbranu, kakvim naoružanjem raspolažu, sa koliko brodova, aviona, PVO sistema i slično.

Detaljnije o svemu pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

PAD AMERIKE - DOBRODOŠLI U ZOMBILEND: Leševi leže po ulici, kriminal usred dana, gaze po špricevima (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA