Najnovije

RUSIJA SE SPREMA NA NEŠTO KRUPNO: Veliko razmeštanje određen i datum

Rusija će posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

„Situacija je u celini stabilna, čak bih rekao, dobra. Sarađujemo u toj sferi. U vezi s najosetljivijim pitanjima, o kojima smo s dogovarali, sve teče po planu – 7. ili 8. jula se završava priprema odgovarajućeg naoružanja I odmah ćemo početi da radimo na tome da na vašoj teritoriji razmestimo odgovarajuće vidove naoružanja.

Sve teče po planu i sve je stabilno“, rekao je Putin nakon neformalnog sastanka s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.

Ruski predsednik je u martu izjavio da su se Moskva i Minsk dogovorili da, ne narušavajući međunarodne obaveze, razmeste rusko taktičko nuklearno naoružanje u Belorusiji.

Putin je objasnio da Rusija ne predaje Belorusiji svoje nuklearno oružje, nego da čini ono što su SAD činile decenijama, pošto „Amerikanci obučavaju savezničke posade i njihove pilote da, ukoliko je neophodno, koriste tu vrstu naoružanja“.

Prema Putinovim rečima, izgradnja spremišta za taktičko nuklearno oružje u Rusiji biće završena 1. jula.
Lukašenko: Ekonomski odnosi Rusije i Belorusije sve bolji

Prema rečima Lukašenka, Rusija i Belorusija imaju nerešena ekonomska pitanja, ali ona nisu problematična.
On je dodao da Moskva i Minsk nameravaju da osmisle plan dejstava u uslovima spoljnog pritiska, a da bi tom u budućnosti mogle da se pridruže druge zemlje postsovjetskog prostora.

Lukašenko je istakao da se struktura ekonomskih odnosa Rusije i Belorusije poboljšava, a da je akcenat ne samo na tradicionalnim oblastima saradnje, nego i na visokotehnološkoj sferi.

UKRAJINSKA VOJSKA NAPREDUJE KOD DONJECKA: Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije (MAPA)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA