Najnovije

ŠANSE ZA TERORISTIČKI NAPAD U AMERICI 100 ODSTO: Situacija kritična

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp smatra da verovatnoća da će se u SAD dogoditi teroristički napad iznosi 100 odsto, zbog, kako je rekao, velikog broja ilegalnih imigranata. "Naša zemlja ide u pakao zbog nesposobnih ili loših ljudi. Teroristi pristižu nekontrolisano iz celog sveta... I postoji 100 odsto šansa da ce doći do velikog terorističkog napada u SAD", rekao je Tramp na skupu u Nevadi.

Američka vojska (Ilustracija: Pixabay)

Tramp je veliki deo govora posvetio situaciji na južnoj američkoj granici sa Meksikom, ponovo obećavši da će "pokrenuti najveću operaciju deportacije u Americi", prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, problem imigracija i situacija na južnoj granici, koju je, od kada je sadašnji predsednik DŽozef Bajden preuzeo dužnost 2021. godine, prešao rekordan broj migranata, predstavljaju jedno od glavnih pitanja na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD.

Tramp je ranije izneo svoje protivljenje nacrtu sporazuma o granici o kojem se pregovara u američkom Kongresu, a koji je Bajden opisao kao "najčvršci i najpravedniji" niz mogućih reformi, koji će, ako bude usvojen, omogućiti prvom čoveku zemlje da u vanrednim okolnostima zatvori granicu.

"Loš dogovor o granici gori je od toga da nema nikakvog", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth, prenosi Figaro.

List navodi da je Bajden svoj stav o imigraciji pooštrio, nadajući se da će republikanci u Kongresu dati zeleno svetlo za novi program vojne pomoći Ukrajini, ali da je predsednik Predstavničkog doma republikanaca Majk DŽonson odbacio takve nade.

Dodaje se da Tramp, u čijoj je kampanji imigracija jedna od glavnih tema, koristi svoj uticaj na republikance da blokira bilo kakav sporazum o pomoći Ukrajini.

Šta će mađarska uraditi ako Ukrajina izgubi rat, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA