Najnovije

"Obnoviti zahtev za ratnu odštetu zbog NATO agresije"

Srpski pokret Dveri ističe da je NATO agresija nad Srbijom i SR Jugoslavijom predstavljala brutalno kršenje međunarodnog prava, a da su tada pretrpljena ogromna materijalna razaranja i velike ljudske žrtve.

“Podsećamo da je agresija NATO-a na Srbiju, odnosno SRJ, izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan, a počela je na današnji dan 1999. godine.

Republika Srbija bi trebala da obnovi zahtev za ratnu odštetu od NATO-a, jer su tokom bombardovanja upotrebljavani i projektili sa osiromašenim uranijumom koji su kontaminirali mnoge prostore i velikom broju ljudi prouzrokovali razna maligna oboljenja. Podsećamo da su preliminarni rezultati, koje je Komisija za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja uradila sa Institutom za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", pokazali da kod dece uzrasta od pet do devet godina, a koja su rođena posle 1999. godine, postoji značajna tendencija rasta oboljevanja od malignih bolesti. Zato i imamo obavezu da tražimo novac za sanaciju razorene infrastrukture i lečenje obolelih ljudi”, kaže Borko Puškić, član Privremene uprave Srpskog pokreta Dveri

Dveri naglašavaju da je samo direktna šteta od bombardovanja iznosila 105 milijardi dolara, a da se još uvek mogu jasno videti posledice bombardovanja poput srušene zgrade Generalštaba, koju je aktuelna vlast obećala da će pokloniti američkim investitorima. Dveri se protive “toj sramnoj nameri”.

Narod ispred Generalštaba: NATO dahije, marš iz Srbije! Sveće za ruske žrtve

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA