Najnovije

DODIK STIGAO U SUD BiH: Podržala ga velika grupa građana

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sud BiH, gde se protiv njega i v. d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića vodi postupak zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat kao visoki predstavnik.

U Sud BiH je stigao i Lukić, a ispred zgrade ove pravosudne institucije okupljena je velika grupa ljudi, koja je tu došla da podrži Dodika i Lukića.

Među okupljenima su srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske Savo Minić i Denis Šulić, zamenik predsedavajuće Saveta ministara Staša Košarac, zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Aleksandar Goganović.

Ispred Suda BiH su prisutni i članovi Dodikovog advokatskog tima Goran Bubić i Anto Nobilo, Lukićev advokat Miljkan Pucar, te predsednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević, kao i predstavnici udruženja iz Republike Srpske, kao i Srba iz Federacije BiH.

Proces protiv Dodika pred Sudom BiH biće nastavljen danas u isto vreme kada i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću, a njihovi advlati očekuju da će predmet biti objedinjen.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA