Најновије

КО ТО ТАМО ТРГУЈЕ? Зграда МУП-а поново продата!

Израелска групација “Елбит имаџининг”, у оквиру које су и “Плаза Центри”, продала је непознатом купцу за 15,9 милиона евра земљиште у Улици кнеза Милоша на којем се налазе рушевине некадашње зграде МУП-а, где је требало да се гради кула од 120 метара.

Београд, Кнеза Милоша (Фото: Јутјуб)

- Локација МУП-а има велики потенцијал да постане главна дестинација Београда, али као грађевина мешовите намене ван је нашег фокуса на центре забаве и куповине. Управљањем и набавком дозвола и планова успели смо да постигнемо већу цену од 13,5 милиона евра колико је била књиговодствена вредност објекта- изјавио је Дон Керен, извршни директор “Плаза центара”.
Објекат је први пут држава Србија продала још 2007. за чак 29 милиона евра, али су Израелци на грађевинску дозволу чекали чак девет година, да би на крају одлучили да посао препусте другом инвеститору.
Ипак, ова купопродаја не значи да у овом делу престонице неће нићи тржни центар или хотел. Пре нешто више од месец дана завршен је Јавни увид у План детаљне регулације Кнеза Милоша, где је за поменути плац дозвољена градња куле од 120 метара. У њу би могао да се смести хотел са екслузивним апртманима, док би у дну био шопинг центар. С обзиром да зграда ужива статус културног добра, изглед фасаде мора да се сачува, па чак и да се искористити материјал од кога је направљена.
“НЕПИ”: Ми га нисмо купили
Иако су већ откупили крагујевачку “Плазу”, из компаније “НЕПИ” (имају 20-так тржних центара у Румунији, Сливачкој и Чешкој) су потврдили да нису нови власницу зграде МУП-а. Они су недавно извдојили 3,7 милијарди динара за куповину плаца код новосадског “Спенса”.
Шта ће бити са “Београд плазом”?
“Плаза” није продала само локацију у центру Београда, него и тржне центре у Риги (Летонија), Либерецу (Чешка), плац у Атини (Грчка), а питање је и шта ће бити са “Београдском плазом” која се гради на Карабурми.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА