Најновије

Кинеска стопа лечења ЦОВИД-19 достиже 94 процената чак и на најтеже погођеном месту

Наглашавајући у потпуности предности искуства стеченог у борби против ЦОВИД-19, потпредседник владе Сун Чунлан захтевала је рану интервенцију у лечењу пацијената и тријажно лечење тешких случајева и пацијената са благим симптомима.

Излечени пацијенти се махањем опраштају од медицинских радника у Вухану, централној кинеској провинцији Хубеи, 8. марта 2020. Фото: Xinhua/Xiao Yijiu

Кина је успела да побољша стопу излечења од нове коронавирусне болести (ЦОВИД-19) на 94 посто на најтеже погођеном месту у земљи, објавиле су у петак централне власти.

Излечени укључују преко 89 процената тешко болесних и више од 3.600 осамдесетогодишњака или чак старијих пацијената, изјавила је централна владина група која надгледа епидемију у најтеже погођеној провинцији Хубеи.

У главном граду провинције Вухан, бившем епицентру, од петка је лечен 101 пацијент ЦОВИД-19 који се лечи због тешких или критичних стања, саопштиле су власти, позивајући на веће напоре на лечењу, од којих су већина имали постојеће лоше здравствено стање и у старости су.

Потпредседница владе Сун Чунлан, која је водила групу, прегледала је болницу Тонгђи у Вухану и слушала извештаје одређених болница за лечење ЦОВИД-19 у граду.

Сун, такође члан политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије Кине, затражила је максималне напоре да се побољша стопа излечења за пацијенте са ЦОВИД-19.

Наглашавајући у потпуности искоришћавајући искуство стечено у борби против ЦОВИД-19, Сун је захтевала рану интервенцију у лечењу пацијената и тријажно лечење тежих случајева и пацијената са благим симптомима.

Тешки пацијенти би требало да буду даље пребачени у болнице са висококвалитетним медицинским средствима, рекла је Сун, позивајући на циљано лечење и бољу негу пацијената.

Захтевајући правовремени карантин и накнадне прегледе излечених пацијената отпуштених из болница, она је такође наредила медицинским тимовима који подржавају Хубеи да задрже групе високог интензивног лечења на високом нивоу и побољшају координацију са локалним медицинским радницима.

Прочитајте ОВДЕ шта то ради Пекинг на Пацифику.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА