Najnovije

Kineska stopa lečenja COVID-19 dostiže 94 procenata čak i na najteže pogođenom mestu

Naglašavajući u potpunosti prednosti iskustva stečenog u borbi protiv COVID-19, potpredsednik vlade Sun Čunlan zahtevala je ranu intervenciju u lečenju pacijenata i trijažno lečenje teških slučajeva i pacijenata sa blagim simptomima.

Izlečeni pacijenti se mahanjem opraštaju od medicinskih radnika u Vuhanu, centralnoj kineskoj provinciji Hubei, 8. marta 2020. Foto: Xinhua/Xiao Yijiu

Kina je uspela da poboljša stopu izlečenja od nove koronavirusne bolesti (COVID-19) na 94 posto na najteže pogođenom mestu u zemlji, objavile su u petak centralne vlasti.

Izlečeni uključuju preko 89 procenata teško bolesnih i više od 3.600 osamdesetogodišnjaka ili čak starijih pacijenata, izjavila je centralna vladina grupa koja nadgleda epidemiju u najteže pogođenoj provinciji Hubei.

U glavnom gradu provincije Vuhan, bivšem epicentru, od petka je lečen 101 pacijent COVID-19 koji se leči zbog teških ili kritičnih stanja, saopštile su vlasti, pozivajući na veće napore na lečenju, od kojih su većina imali postojeće loše zdravstveno stanje i u starosti su.

Potpredsednica vlade Sun Čunlan, koja je vodila grupu, pregledala je bolnicu Tongđi u Vuhanu i slušala izveštaje određenih bolnica za lečenje COVID-19 u gradu.

Sun, takođe član političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, zatražila je maksimalne napore da se poboljša stopa izlečenja za pacijente sa COVID-19.

Naglašavajući u potpunosti iskorišćavajući iskustvo stečeno u borbi protiv COVID-19, Sun je zahtevala ranu intervenciju u lečenju pacijenata i trijažno lečenje težih slučajeva i pacijenata sa blagim simptomima.

Teški pacijenti bi trebalo da budu dalje prebačeni u bolnice sa visokokvalitetnim medicinskim sredstvima, rekla je Sun, pozivajući na ciljano lečenje i bolju negu pacijenata.

Zahtevajući pravovremeni karantin i naknadne preglede izlečenih pacijenata otpuštenih iz bolnica, ona je takođe naredila medicinskim timovima koji podržavaju Hubei da zadrže grupe visokog intenzivnog lečenja na visokom nivou i poboljšaju koordinaciju sa lokalnim medicinskim radnicima.

Pročitajte OVDE šta to radi Peking na Pacifiku.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA