Најновије

ВУЧИЋ: "ЕУ никада нец́е прихватити Србију као члана – чак и ако испуни све услове"

Председник Александар Вучић, који борави у дводневној посети Чешкој, изјавио је за тамошњи радио Плус да би Србија волела да постане чланица Европске уније, али да и ако испуни све потребне услове, Унија је никада неће прихватити као пуну чланицу.

Александар Вулић. (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић, који се другог дана посете Чешкој састао са премијером Андрејем Бабишом, изјавио је да још много тога треба да се уради на путу ка ЕУ, да се побољша владавина права, али да је питање Косова велики проблем.

– Србија не признаје независност Косова, а 22 земље чланице од 27 га признају – рекао је Вучић и обећао да ће се Србија приближити стандардима и политичким позицијама у вези са спољнополитичким питањима.

Како је објаснио, он је отворено рекао Бриселу да Србија има сопствене интересе, које мора да брани.

– Не можемо да пуцамо себи у ногу ако имамо подршку Русије и Кине у вези са нашим територијалним интегритетом. И зато, зашто бисмо рекли ишта против њих – рекао је Вучић.

Додао је да су добри односи са Кином, Русијом, па и Турском помогли Србији у решавању бројних проблема у протеклих 15 месеци.

– Зашто бисмо радили нешто што није у најбољем интересу наше земље. А када би се поједине земље ЕУ буниле против чињенице да сарађујемо са Кином, иако је њихов трговински баланс са Кином хиљаду пута већи него наш, то би било лицемерје – закључио је Вучић.

Како ће због свађе са савезником Русији предати значајан део Европе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА