Најновије

НЕКА ЧУЈУ ВУЧИЋ И ЕВРОПСКА УНИЈА: Косово је било и остаће Србија

Председник Ослобо]ења Млађан Ђорђевић изјавио је данас испред зграде Делегацију ЕУ у Београду да су владавина права и поштовање закона европске вредности, а да је једнострано проглашена независност Косова илегална и да се покушава остварити бруталном силом и преваром.

Порука за Вучића и ЕУ (Фото: Ослобођење)

Активисти тог покрета окупили су се данас испред Делегације ЕУ поводом Дана Европе и Дана победе у Другом светском рату, где су истакли транспарент "Нека чују Вучић и Европска унија – Косово је било и остаће Србија".

Коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића да су "пуноправно чланство у ЕУ уз компромисно решење о питању Косова и Метохије начин да се Србија учини уредјеном и успешном", }or]evi’ је упитао Вучића о каквом је компромису реч када статус Косова решен Уставом Србије, Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, "вољом српског народа и ставом Српске православне цркве".

"Александар Вучић може да располаже имовином свог јајиначког клана, или својом кућом у Чипуљићима, али Косово и Метохија припадају српском народу који никада неће пристати на уцене попут условљавања чланства у ЕУ по цену одрицања од 17 одсто своје територије", рекао је Ђорђевић а пренеlо Ослобђоење.

Ђорђевић је подсетио да је од 2012. до данас власт Александра Вучића потписала 48 различитих споразума са Приштином, на основу којих се Србија одрекла "суверенитета на Косову и Метохији у практично свим областима".

"Сада нам спремају и последњи, правно обавезујући споразум којим ће Вучићев режим да призна Косово и дозволи му чланство у Уједињеним нацијама. Упозоравамо Александра Вучића – то неће проћи. Српски народ то неће дозволити", нагласио је он.

Како је Весић отворено рекао да је Вучић тиранин, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА