Најновије

Кривокапић тврди да је био уцењен да потпише Темељни уговор са СПЦ

Премијер Здравко Кривокапић тврди да је телефонским позивима из Београда и ДФ-а био уцењен да ако не дође у Патријаршију и не потпише Темељни уговор са СПЦ, владика Јоаникија неће бити изабран за митрополита црногорско приморског. По ко зна који пут описујући свој долазак у Патријаршију, 27. марта, током заседања Сабора СПЦ, упитан да коментарише оштре критике што тада није дошло до потписивања Темељног уговора, Кривокапић каже да је то "зато што је неко нешто очекивао, а није добио то што очекује".

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

Премијер је поновио и тврдњу да је имао информације из више извора да неко жели да га представи као издајника Цркве. "Тада сам схватио да ми се нешто спрема. Међутим, кључни тренутак је био у среду кад сам добио позив од једног лидера Демократског фронта који ми је рекао да неће бити изабран митрополит и да ћу ја бити кривац за све. Одговорио сам да ја знам шта је истина и да би истрошени политичари и наручени аналитичари требало добро да размисле јесу ли ставили прст у божји сасуд", навео је Кривокапић у опширном интервјуу за српски портал Нова.

Каже и да је нешто касније добио још један позив, не прецизирајући од кога, у којем му је поновљено исто што му је рекао и поменути лидер ДФ-а. На констатацију Нове да је позадина те његове посете Београду дуго тумачена као покушај државног удара из Београда, Кривокапић каже да у тим тренуцима о томе није размишљао, али да информације које је добио, неколико дана после тога, су га, каже, "као човека и премијера забринуле".

Упитан да ли је о доласку те вечери у Београд обавестио председника Александра Вучића и да ли уопште разговара са њим, црногорски премијер је одговорио одречно и додао да се с са српским председником последњи пут чуо у јуну месецу, током боравка у Бриселу, те да су, како каже, тада разматрали да ли постоји могућност за њихов евентуални сусрет.

Зашто Ђукановићеви медији лажу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА