Најновије

Дилан дог и Бетмен: У сенци слепог миша

Коначно је дошао и тај дан! Сарадња стрип аутора италијанске Серђо Бонели Едиторе и америчке ДЦ Комикс кулминирала је у издању које нам Чаробна књига доноси у броју 535 едиције "Оловка, туш и перо" и у трећем броју кросовера. И то каквог кросовера!

Фото: Чаровна књига

Вероватно највољенији јунаци две велике стрип индустрије се коначно упознају.
Не намерно, не са жељом да се диве умећима оног другог.
Сарадњу два детектива иницирају у ствари негативци и заклети непријатељи наших хероја.


Бетмен је детектив под маском, суперхерој који то није, нема надљудске моћи, не лети, нема ласер у очима, али зато има мозак и мултимилионску залиху зелених новчаница које је наследио и које немилице троши желећи да одбрани становнике свог Готама, али и не само Готама.
Са друге стране, романтични Дилан, истражитељ је ноћних мора, становник Лондона и власник паучине на текућем рачуну. "Спашава" га сапутник и батлер по имену Гручо, слика и прилика Груча Маркса који то можда јесте, под условом да није производ маште свог газде. (Прича је јаснија љубитељима ДД серијала).


Ко је то успео да споји суровог реалисту и ловца на натприродно (а и на женски пол)?
Па наравно, њихови архи непријатељи, сам врх злобе, криминала и покварености, Џокер лично и Доктор Ксабарас (Диланов тата?).


Пошто у небројено епизода нису самостално успели да савладају наше јунаке, злоће су смислиле начин како да "оживе" и у помоћ призову најсуровијег убицу из Диланових авантура, и то као зомбија са мало више емоција.
Мислимо да није добро да откривамо ко је тај злогласни убица, али морамо да поменемо да ће овом књигом бити задовољни многобројни љубитељи Џона Константина, само то ћемо поменути!
Сјајне су и минијатуре Кетвумен, Крока, али свакако два полицијска инспектора Блока из Скотланд Јарда и Гордона из Готама.
Да је стрип више италијански је јасно, нарочито када се узме у обзир ко је аутор.
А сценариста је ни мање ни више него доскорашњи уредник серијала Дилан Дог - Роберто Рекиони, аутор неких од најбољих епизода серијала који излази од 1986. године, али и творац преокрета у стрипу који се многим

"Диланистима" није свидео, а вероватно ни творцу (чувеном Склавију) па је Роберто препустио палицу вођења серијала писцу Барбари Баралди.
Шта рећи о графичком приказу…


Такође дојучерашњи аутор насловница за Дилана Дога, Ђиђи Кавенаго је маестрално графички приказао мрак Лондона и Готама, ужас пакла и језу са зомбијима.
Помоћ му стиже у такође сјајном италијанском уметнику Вертеру Дел'Едери који је јако добро познат љубитељима девете уметности, а треба поменути да је мајсторски колор дело Ђоване Ниро.


Уз овакве ауторе, комплексни ликови су сасвим добро упаковани, сви актери су  добили својих "пет минута", не одступајући од карактеризације у својим серијалима.
Свака препорука да своју библиотеку обогатите овим дивним издањем Чаробне књиге!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА