Najnovije

DESANT NA ŽIVKOVIĆA: Naprednjaci traže da se tužilaštvo pozabavi njegovim firmama

Poslanik SNS Marjan Rističević i danas je rekao da je bivši premijer, sada lider Nove stranke Zoran Živković, nelegalno dobio subvencije za kupovinu vinograda i da zbog toga treba da odgovara.
Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Zoran Živković (Foto: JuTjub)

- S obzirom na to da je počeo da govori o firmama, a ja neću da govorim o firmama njegovih rođaka, već ću pozvati tužilaštvo da se bez obzira na njegov nesumnjivi uticaj ozbiljno pozabavi firmom tekuća vina 'Živković' iz Inđije koja je u međuvremenu prodata MK Komercu i sada se zove kuća vina 'Krčedin', kao i dodelom subvencija toj kući vina u iznosu od 525.000 evra i tri miliona dinara 2007.godine“ - rekao je Rističević novinarima. Zoran Živković Upitan zbog čega ponovo priča o Živkoviću, imajući u vidu da je novinare više puta obavestio o tome, Rističević je u Skupštini Srbije rekao da "ima obavezu prema sebi, Živkoviću, ali i drugim poslanicima koji su nekada glasali za njega". Moja odgovornost je tim veća zato što sam učestvovao u izboru te moralne gromade da bude premijer... mislim da imam obavezu i prema njemu i prema meni i prema svim onim poslanicima koji su nekad glasali za njega, a vidite u šta se pretvorio - rekao je poslanik SNS. - Mislim da mi je obaveza da mu više posvetim pažnju, s obzirom da je on i moja greška“ - pojasnio je on.
Pročitajte još: (VIDEO) Incident na Vučićevom predavanju
On je, koristeći niz "teških reči" na račun Živkovića, rekao da nije iznenađen što "taj pendžetirani obraz" nije podneo ostavku posle opklade sa premijerom, da je "bivši sitni švercer" i "da je bivši savezni ministar unutrašnjih poslova kome su ubili premijera čije je mesto on zauzeo". Rističević je najavio i da će predsednici parlamenta, ali i potpredsednicima uputiti protest jer, kako je rekao, poslanici Nove stranke iznose neistine. Polovni politicčari uporno pokušavaju, iznoseći neistine, da povrede dostojanstvo Narodne skupštine tvrdeći da je vlada u ostavci. Kada predsednik vlade da ostavku o tome se obaveštava predsednik republike i predsednik skupštine. Mislim da Živković i Pavićević nemaju pravo da paušalno iznose neistine i uznemiravaju javnost time što tvrde da je vlada bivša - poručio je Rističević. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA