Najnovije

KERI: SAD i Rusija će razmenjivati informacije o Ukrajini

VAŠINGTON - Američki državni sekretar DŽon Keri izjavio je danas da su se SAD i Rusija dogovorile da razmenjuju informacije o situaciji na rusko-ukrajinskoj granici.
DŽon Keri (Foto: Jutjub)

DŽon Keri (Foto: Jutjub)

- Dovoljno je reći da imamo neslaganja oko nekih činjenica koje se odnose na Ukrajinu. Mi smo se dogovorili da razmenjujemo informacije o tome. Takođe smo se dogovorili da nastavimo ovaj dijalog - rekao je Keri novinarima u Pekingu. Ali, on je takođe rekao da Zapad ne mora neminovno uvesti nove sankcije Rusiji, prenosi Rojters. - Odluke koje će Rusija doneti odlučiće šta će dugoročno biti sa sankcijama - istakao je Keri, izražavajući nadu da će sporazum o prekidu vate u Ukrajini biti održiv.
Pročitajte još:

Putin: Politika se umešala i u naftu

Lavrov: Kijev da ispunjava dogovor iz Ženeve

Keri je razgovarao sa ruskim ministrom spoljnjih poslova Sergejem Lavrovim danas u Pekingu, gde u ponedeljak počinje dvodnevni samit lidera Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje APEC. Nije planiran susret ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika SAD Baraka Obame, mada Vašington i Kremlj nisu isključili mogućnost neformalnog razgovora između njih dvojice na marginama samita APEC. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA