Najnovije

Asanž od Olanda traži azil u Francuskoj

Osnivač Vikiliksa DŽulijan Asanž tražio je azil od francuskog predsednika Fransoa Olanda poručujući da mu je život u opasnosti.
DŽulijen Asanž (Foto: Skrinšot JuTjub)

DŽulijen Asanž (Foto: Skrinšot JuTjub)

Osnivač Vikiliksa koji se od 2012. godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, zatražio je od francuskog predsednika Fransoa Olanda da mu pruži utočište u Francuskoj. „Moj život je danas u opasnosti (…), moj fizički i psihički integritet su svakog dana dodatno ugroženi“, napisao je u pismu koje objavljuje list Mond. Francuska će, ukoliko me primi, učiniti ne samo humanitarni već i simboličan gest i time ohrabriti sve novinare i uzbunjivače širom sveta koji svakodnevno rizikuju živote kako bi omogućili građanima da naprave korak bliže istini“, poručio je osnivač Vikiliksa. Francuski mediji „Liberasion“ i „Medijapart“ objavili su prošle nedelje novu seriju dokumenata do kojih je došao Asanž koja otkrivaju razmere ekonomske špijunaže francuskih privrednih interesa od strane američke obaveštajne agencije NSA.
Pročitajte još:DUGIN: Ako Grci 5. jula kažu „da” Evropskoj uniji – tada neće biti suverene GrčkeZar da klečite pred ubicama?!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA