Najnovije

Turčinov: Evropa je izdala Ukrajinu!

KIJEV - Oleksandar Turčinov, sekretar Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine, jedan od čelnih ljudi vlasti u Kijevu, izjavio je da je "Evropa izdala Ukrajinu".
Oleksandar Turčinov (Foto: JuTjub)

Oleksandar Turčinov (Foto: JuTjub)

Turčinov je ovo rekao na 95. godišnjici Varšavske bitke. "Evropa je 1921. godine sklopila mir sa Rusima, te tako izdala Ukrajinu, dok smo mi Ukrajinci pomogli Poljskoj da ne bude napadnuta od strane rusko-boljševičke vojske." - kaže Turčinov. "Evropa nas je tada izdala." - nekoliko puta je istakao u svom govoru Turčinov, očigledno želevši da upozori i sadašnju vlast od mogućnosti potpune izdaje od strane Brisela, što se u principu već dešava, obzirom na to da je nekoliko ukrajinskih zvaničnika već javno poručilo da je EU jaka na podršci rečima, ali ne i na delu. Podsećamo, nekoliko lidera EU je poručilo da članstvo Ukrajine u Evropskoj Uniji nije realno, a iste poruke su došle i iz NATO alijanse. Ironično je to što su ih ti isti zapadni lideri podržavali na protestima za Evromajdan koji su ih odveli u krvavi rat.
Pročitajte još:Teksas preti ubistvom Jacenjuku: Uskoro!Ovako će izgledati opšti ukrajinski napad na Novorusiju (MAPA)
Turčinov je rekao da je Poljska bila kratkovida, te da je zbog toga dozvoljeno da evropske zemlje budu podeljene između Hitlera i Staljina tokom Drugog svetskog rata. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA