Najnovije

Poslednja poruka heroja Novorusije Vladimira Stanimirovića porodici u Srbiji

Na groblju u Ambrosijevki u Novorusiji danas će, uz sve vojne počasti, biti sahranjen srpski dobrovoljac Vladimir Stanimirović.

Heroj Novorusije Vladimir Stanimirović

- Bio je mnogo dobar dečko, dečko za primer, želeo je svakom da pomogne. Vole  je vojsku, vole je svoju državu i narod i govorio da je spreman život da položi - kaže  za Pravdu Jelena Stanimirović, sestra poginulog heroja. Stanimirović je u Novorusiju otišao zbog ubavi prema ruskom narodu, sa željom da zaštiti civile Donbasa od terora ukrajinskih  fašista. Porodici je rekao da  ide za  Crnu Goru, a tek kasnije su saznali da se on pridružio doborovoljcima u DNR-u.

On se u Novorusiji oženio Elenom i pre godinu i po dana dobio sina Marka . Bio je u kontaktu sa porodicom u Srbiji a poslednje njegove poruke odnosile su se na njegov eventualni povratak u Srbiju. Pisao je kako ne može da se vrati dok stanje ne smiri, a da će tada ženu i dete dovesti da upoznaju njegovu majku i sestru. - Ja hoću vas da vidim ali ne mogu njih da ostavim tek tako. Ovde će se jednog dana rešiti, sredićemo papire i doći tamo - pisao je sestri i majci na njihove molbe da se vrati u Srbiju. Nažalost, sestra i majka nisu uspele da odu na sahranu jer nisu imale pasoše, one će naknadno putovati u Ukrajinu da posete Vladimirov grob. Nekoliko njegovih saboraca iz Srbije otputovalo je  u DNR na sahranu.

Pravda je već pisala da je nakon rođenja deteta Vladimir od strane saboraca zamoljen da napusti front ali da on to nije želeo dok ne bude gotova ukrajinska agresija. - Vladimir je bio neverovatno hrabar i častan, nije želeo da napusti vojsku dok rat ne bude gotov. Čak se i ljutio na nas što smo ga ubeđivali da nakon rođenja deteta napusti front - rekao je  za Pravdu jedan od njegovih saboraca. Vladimir je u Novorusiju stigao u oktobru 2014. godine i gotovo sve vreme boravka bio na prvim linijama fronta, u rovovima, braneći narod Donbasa. Vladimir Stanimirović je srpski dobrovoljac koji je naviše vremena proveo u rovovima na prvim linijama.

Poginuo je sa svojim komandirom, dobrovoljcem iz Rusije, na jugu DNR-a kada su ukrajinski agresori prekršili primirje i artiljerijom napali njegov položaj. Ukrajinci su na tom mestu pokušali proboj pešadijom ali su bili zaustavljeni od strane branilaca DNR-a. Svi Vladimirovi saborci, Srbi i Rusi,  za njega i njegovu disciplinu imaju samo reči hvale. Kažu da se  uvek dobrovoljno javljao za izvršenje zadataka i bio veoma požrtvovan u njihovom izvršavanju. Vladimir je imao iskustvo iz Vojske Srbije gde je kao redovan vojnik bio stacioniran u Kopnenoj zoni bezbednosti. Slava heroju koji je ugradio svoj život u večno srpsko-rusko bratstvo. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA