Najnovije

PUTIN UZVRAĆA UDARAC: Posebna pažnja na strane agente u Rusiji!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi ruske vlasti trebalo da pomno prate aktivnosti "nekih kompanija" na društvenim medijima tokom predsedničke kampanje u Rusiji iduće godine i da procene razmere njihovog mešanja u unutrašnju politiku.

Putin (foto: kremlin.ru)

Putin nije precizirao na koje kompanije misli, niti je rekao da li je zabrinut zbog aktivnosti stranih ili lokalnih firmi, prenosi Rojters, uz napomenu da je Rusija, od strane SAD i drugih zapadnih zemalja, optužena za mešanje u njihove izbore. - Moramo pažljivo pratiti kako neke kompanije rade na internetu, na društvenim mrežama i u kojoj meri su umešane u naš domaći politički život, istakao je ruski predsednik na sastanku sa liderima ruskog parlamenta, govoreći o novom zakonu o "stranim agentima". Trebalo bi, ukazao je Putin, pažljivo analizirati kako te kompanije operišu i kako će operisati tokom predsedničkih izbora, ali je napomenuo da to ne bi trebalo da "suzi prostor" za slobodu na internetu. Putin je prošlog meseca potpisao zakon kojim se vlastima omogućuje da strane medije označe kao "strane agente", kao odgovor na ono što je Moskva okarakterisala kao neprihvatljiv pritisak SAD na ruske medije, podseća britanska agencija, ali ne podseća o čemu se radi, a radi se o svestranoj blokadi ruskih medija na Zapadu, kao i zastrašivanju i progonu zaposlenih u njima. Kada se označe kao "strani agenti", takve firme moraće da pruže ruskim vlastima detalje, na primer, o svojim izvorima finansiranja. Rusija je već kao "strane agente" označila Radio Slobodna Evropa i Glas Amerike - organizacije koje uživaju podršku SAD. Da li nas posle hladnog rata 2017, očekuje i pravi rat 2018, pročitajte OVDE. Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin najavljuje oštrije sankcije Zapada u narednom periodu i traži poreske olakšice za finansijski opterećene kategorije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA