Najnovije

CRVENI ALARM U PENTAGONU: Turci objavili tačnu mapu svih američkih baza u Siriji! (MAPA)

U jelu najnovijih tenzija između proameričkih kurdskih organizacija i Turske armije i njenih saveznika na severu Sirije, turska novinska agencija Anadolu objavila je mapu, do sada tajnih i polu-tajnih, američkih vojnih baza i aerodroma u ovom području.

Američki aerodrom u Siriji (Foto: printskrin)

Na mapi je prikazano 10 lokacija na kojima se nalaze stacionirane američke trupe, bilo da su u pitanju aerodromi ili vojni kampovi, a na teritoriji pod kontrolom kurdskih snaga koje Turska smatra terorističkim organizacijama. Usledio je oštar protest Pentagona.  Prema rečima predstavnika Pentagona Erika Pahona, državna turska agencija se ponela "krajnje neodgovorno" iznošenjem ove mape u javnost.  On je ukazao da postoji razlog zašto američka vojska drži ove lokacije u tajnosti, i da su ovim potezom Turci ugrozili bezbednost američkih vojnika na terenu. Pahon je dodao i da Pentagon nije uspeo da otkrije odakle je turska agencija pribavila ove informacije.
- Bili bismo veoma zabrinuti ukoliko bi se utvrdilo da su naši NATO saveznici namerno ugrozili bezbednost naših trupa, objavljivanjem osetljivih informacija, poručio je Pahon, dodavši da ovaj potez može ugroziti i samu borbu protiv Islamske države u Siriji. Interesantno je da Pentagon nije reagovao na jučerašnju objavu nemačkog časopisa Bild, koji je ne samo otkrio, već i do detalja objasnio funkcionisanje jednog od američkih aerodroma na severu Sirije. Kurdi su se, sa druge strane, danaspohvalili snimcima na kojima jeprikazana likvidacija turskih vojnika iz neposredne blizine, što će sasvim sigurno doliti novo ulje na žarište severne Sirije. Pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Agresori - američke trupe u Siriji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA