Najnovije

NAJSAVREMENIJI HELIKOPTER NA SVETU : “Mi-26T2V” u serijskoj proizvodnji od 2019.

Serijska proizvodnja nadograđene verzije najsavremenijeg helikoptera Mi-26T2V na svetu, koja će moći da funkcioniše u bilo kom vremenskim uslovima i u bilo koje doba dana, počeće 2019. godine.

Mi-26T2 (Foto: RIA)

Pre toga, pres služba kompanije “Helikopteri Rusije” izvestila je da su stručnjaci holdinga pripremili projekat nadgradnje “Mi-26” za Vazdušno-kosmičke snage, razvijen uzimajući u obzir iskustvo vojne primene ovih helikoptera.
Trenutno, na osnovu projektne dokumentacije koju je razvio Moskovski helikopterski zavod, fabrika "Rostvertol" radi na razvoju prototipa novog helikoptera Mi-26T2B za ruske VKS.
U drugoj polovini 2018. godine helikopter će biti prebačen u Moskovski helikopterski zavod na testiranje leta, a planirano je da masovna proizvodnja počne u 2019. godini.
U “Helikopterima Rusije” su podsetili da je glavni zahtev vojnog odeljenja za novu letelicu sposobnost letenja u bilo kojoj regiji, uključujući i teške geografske i nepovoljne klimatske uslove, u bilo koje doba dana, preko poznatih i nepoznatih ruta, kao i duž pravaca van staza i preko terena, sa nedostatkom orijentirnih mesta, u uslovima otvorene vatre i napada neprijatelja.
Mašina je opremljena modernim integrisanim kompleksom radio-elektronske opreme NPK90-2, koja obezbeđuje helikoptersko letenje u noćnom režimu sa automatskim letenjem duž rute, izlazom na unapred utvrđenu tačku i pristup, kao i sletanje na glavni ili alternativni aerodrom.
Vazdušni kompleks odbrane helikoptera pruža zaštitu od poraza napadajući raketne sisteme protivvazdušne odbrane tako što otkriva uzrok pretnji i suprotstavlja se napadačkim sredstvima putem radio i optičko-elektronskog vođenja.
Najveći svetski teretni helikopter Mi-26 je jedinstven u svojim transportnim mogućnostima i koristi se za prenos mobilnih sletnih uređaja, uključujući opremu velikih razmera.
Letelica se može koristiti za širok spektar zadataka, uključujući transport, evakuaciju i gašenje požara.
Helikopter može nositi do 82 padobranca sa punim oružjem ili do 20 tona tereta unutar trupa ili spoljne suspenzije. Kadrove iz kokpita ruskog “letećeg tenka” možete pogledati OVDE.
Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA