Najnovije

ČVRSTO OBEĆANJE: Šri Lanka nikada neće priznati nezavisnost Kosova!

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije sastao se danas u Kolombu sa predsednikom Vlade Šri Lanke Ranilom Vikremesingeom, koji je istakao da ta zemlja neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova".

Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo višedecenijskim i tradicionalno prijateljskim odnosima između Srbije i Šri Lanke i iskazana spremnost za intenziviranje bilateralnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, kao i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Posebno su istaknute mogućnosti razvoja saradnje u ekonomskoj oblasti i, u tom kontekstu, sagovornici su se saglasili da su direktni kontakti privrednika i privrednih komora veoma važni i da je potrebno organizovati uzajamne posete.

Predsednik Vlade Šri Lanke Ranil Vikremesinge naglasio je da se Šrilančani rado sećaju Tita, a šef srpske diplomatije je ukazao da je predsednik Tito bio dva puta u poseti toj zemlji, 1959. godine i 1976. godine na samitu Pokreta nesvrstanih.

Ministar Dačić je ovom prilikom predsedniku Vlade Šri Lanke preneo zahvalnost srpske Vlade, Parlamenta i naroda na stavu Šri Lanke u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova", uz očekivanje da će Šri Lanka i ubuduće zadržati ovu poziciju.

Predsednik Vlade Ranil Vikremesinge naglasio je da, imajući u vidu probleme sa secesionističkim tendencijama koje su imali u sopstvenoj zemlji, naročitu važnost pridaju celovitosti država, kao i da neće menjati svoj stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova".

Dačić boravkom u Šri Lanki završava turneju po južnoj Aziji, tokom koje je još posetio Indiju i Nepal.

Pročitajte OVDE šta je Nebojša Medojević napisao na tviteru povodom Vučićevih izjava o Kosovu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić na međunarodnoj turneji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA