Najnovije

TRAMP: Zbog trovanja u Solzberiju i Ejmsberiju nemam nameru da prekidam odnose sa Rusijom

Meki Bregzit, oko kojeg su se saglasili ministri Tereze Mej, sahraniće samu mogućnost sporazuma Velike Britanije i SAD o slobodnoj trgovini – izjavio je Donald Tramp u intervjuu britanskom listu The Sun.

Tramp (Foto: Jutjub)

Pritom je upozorio: „Ako dođe do mekog Bregzita – mi ćemo opet imati posla sa Evropskom unijom, a ne sa Velikom Britanijom. Ako London pođe na to – to može staviti tačku na jedan od najtešnjih trgovinskih odnosa koje SAD  imaju“.

Da bi bio još jasniji, američki lider je dodao:

„Mi imamo dosta problema sa EU. Upravo primenjujemo oštre mere prema EU jer ona ne želi sa nama fer odnose u sferi trgovine“.

Tramp je otkrio da je posavetovao Mej da o Bregzitu sasvim drugačije pregovara sa Briselom, ali da ga ona nije poslušala.

Predsednik SAD je Mej `dirnuo u živac` i izjavom da bi njen dojučerašnji ministar spoljnih poslova Boris DŽonson bio „odličan premijer Ujedinjenog Kraljevstva“.

Zamoljen da prokomentariše tvrdnju Vašington posta da on Mej naziva „školskom učiteljicom koja voli da komanduje“, rekao je:

„Ama, ne, ne! To su lažne novosti. Ja mislim da je ona mio čovek. Ja sa njom imam veoma prijatne kontakte. A Vašington post– to su sve same lažne novosti!“

Tramp je u istom intervjuu otkrio da nema nameru da sa Rusijom prekida odnose zbog „incidenata sa otrovnim materijama u Britaniji“. Odmah potom je ponovio svoju neizbežnu frazu:

„Mislim da je dobro imati dobre odnose sa Rusijom i Kinom“.

A bila je odgovor na direktno pitanje: pomišlja li da odustane od susreta sa Vladimirom Putinom u Helsinkiju (16. jula) zbog trovanja u Solzberiju i Ejmsberiju.

Inače, britanski protivnici Trampa i njegovog dolaska u London predsednika SAD nazivaju i fašitom i rasistom...

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp na NATO samitu u Briselu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA