Najnovije

BELI ŠLEMOVI SE NE SMIRUJU: Ovako je Malagurski raskrinkao američku propagandnu mašineriju (VIDEO)

Američka propaganda koja u Siriji ima samo jedan cilj, a to je svrgavanje legitimno izabranog sirijskog predsednika Bašara el Asada, ne gubi vreme.

Beli šlemovi (Foto: Jutjub)

Jedan od mehanizama delovanja te propagande jesu "Beli šlemovi" koji sebe predstavljaju kao snage sirijske "civilne odbrane". 

Ko su u stvari "Beli šlemovi", koja je njihova uloga u Siriji, najbolje je objasnio Boris Malagurski u zanimljivom video prilogu u kome je "raskrinkao" Bele šlemove i njihovu lažnu ulogu.

U video prilogu jasno se može videti da su "Beli šlemovi" oruđe u rukama američke popagande. Američka strana "Bele šlemove" predstavlja kao zaštitnike, spasioce koji pomažu nesrećnom sirijskom narodu, a koji su se najviše istakli u "pružanju pomoći" civilima prilikom navodnog hemijskog napada u sirijskom gradu Duma. U video zapisu, može se videti kako operativci "Belih šlemova" postupaju sa navodnim žrtvama hemijskog napada. Malagurski objašnjava zapravo kako organizacija "Beli šlemovi" pomaže  da se opravdaju napadi na sirijske vladine snage. 

- Jasno je kako funkcioniše američka propaganda. Prvo su SAD upozorile Asada da ne koristi hemijsko oružje, a onda se "dogodio napad" - kaže Malagurski u vodeo prilogu. 

Ono što najviše privlači pažnju u video snimku jesu scene na kojima se jasno vidi kako pripadnici "Belih šlemova" polivaju sirijsku decu vodom kako bi izgledali kao žrtve napada hemijskim oružjem. 

Ko su "Beli šlemovi"?

„Šlemovi“ tvrde da su nepristrasna organizacija bez bilo kakve lojalnosti političkim partijama ili vojnim formacijama. Međutim dobijaju ogromne donacije od zapadnih vlada. Najveći finansijer ove organizacije jesu SAD.

Britanija sprema vojnu intervenciju na Siriju, ako napadnu Ruse neće izaći. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA