Najnovije

OVAJ RUSKI AVION JE OSLOBODIO SIRIJU: Leteća zver ledila je krv u žilama džihadista i nastavlja da ih satire! (VIDEO)

Moderni modeli ratnog aviona, kao što je Su-25SM, bili su angažovani od strane ruskih vazduhoplovnih snaga tokom glavne faze ruskih antiterorističkih operacija u Siriji.

Su-25 Grač (Foto: Jutjub)

Su-25 Grač je jednosedni, dvomotorni ratni avion koji je lansirao u slavu “suhoje” u SSSR-u. NJegova uloga jeste da učestvuje u operacijama bliske vazdušne podrške. Su-25SM je nadograđena verzija ratnog aviona, koja je osmišljena u okviru ruskog napora da se 2000-tih godina modernizuje flota aviona Su-25. Su-25SM je proširio borbene sposobnosti, povećavajući svoju ubojitost, smanjujući teret za rad i održavanje.

Navigacijska preciznost ratnog aviona je takođe poboljšana, a efikasnost oružja je povećana. Nadogradnja je povećala borbeni teret na novim MBD3-U2T-1 policama za bombe do 5.000 kg i proširila listu oružja uključujući rakete R-73E “vazduh-vazduh” - vođene rakete i S-13T rakete. Su-25SM3 je nadograđena verzija Su-25 aviona. Ratni avion je dobio naprednu taktičku EV grupu "Vitebsk-25", novi šifrovani komunikacioni sistem sa dometom od 1000 km i ažurirane sisteme kontrole navigacije i naoružanja i druga poboljšanja koja su omogućila borbenom avionu da poveća svoje operativne sposobnosti.

Su-25 borbeni avioni raspoređeni u Siriji odigrali su ključnu ulogu u sirijskom sukobu, pružajući blisku vazdušnu podršku antiterorističkoj operaciji provladinih snaga širom zemlje. “Nešenel interest” časopis za spoljnu politiku čak je opisao Su-25 kao “pojedinačno najučinkovitiji ruski avion koji je raspoređen u Siriji”.

Sirijska vojska je spremna za ofanzivu istočno od Eufrata. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako izgleda poletanje i sletanje ruskog aviona Su-25

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA