Najnovije

DA LI JE KONAČNO DOŠLO VREME DA KABANI PADNE? SAA zauzela planinu blizu ključnog uporišta džihadista! Sledi ofanziva na grad!

Sirijska arapska vojska (SAA) započela je sa žestokim napadima na položaje džihadista u okolini Kabanija u severoistočnom delu provincije Latakija.

SAA na položajima oko Kabanija (Foto: Jutjub)

Sirijsku vojsku predvodi Četvrta oklopna divizija, a napadi su usmereni na teroristička uporišta na planinama oko Kabanija, kao i na okolna sela.

SAA je u ranim jutarnjim satima krenula sa napadima na džihadiste okupljene oko Hadžata Tahrira al-Šama i njegovih saveznika. 

Kako prenose lokalni mediji, SAA je uspela da uspostavi kontrolu nad planinom Zuvajkat, a džihadisti su potom bili primorani na povlačenje južno od Kabanija.

Kako je izjavio jedan vojni izvor, SAA planira da krene u veliku ofanzivu na Kabani. Međutim, on je dodao da veliki problem predstavlja snažan bedem, koji su terorističke grupe napravile oko Kabanija.

Naime, pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama i Islamske stranke Turkestan svaki dan ojačavaju odbranu oko Kabanija, što predstavlja veliki problem za SAA da osvoji jedno od najvećih terorističkih uporišta u Siriji.

SAA je pretrpela velike gubitke kada je poslednji put krenula na Kabani.

Lokalni mediji navode da bi u narednih nekoliko dana, SAA mogla da pokuša da napravi još jedan napad na ovaj grad.

Pročitajte OVDE kako se žestoke borbe vode u Raki.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA