Najnovije

SULJA I ALJBIN SE UDRUŽILI DA SRUŠE SRBIJU! DRŽAVA MORA DA REAGUJE: Ugljanin tražio od Šiptara Kurtija poseban status za tzv. Sandžak!

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti sastao se danas sa predsednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom koji je kandidata za tzv. kosovskog premijera informisao o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Sulejman Ugljanin (Foto: Jutjub)

Na sastanku je, saopšteno je iz Samoopredeljenja, razgovarano o situaciji u Sandžaku, položaju tamošnjih Albanaca i Bošnjaka, kao i njihovim težnjama za radom i razvojem ka dostojanstvenom i, kako se navodi, životu bez diskriminacije od Beograda.

“Kurti i Ugljanin složili su se da progon i zločini nad nesrpskim zajednicama u Sandžaku treba prikupiti i javno predstaviti kako bi se Srbija suočila sa prošlošću, ali i bila primorana da prestane sa diskriminacijom”, navodi se u saopštenju.

Iz Samoopredeljenja je saopšteno da je Ugljanin čestitao Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Samoopredeljenja i izrazio želju da nova vlada bude formirana što je pre moguće.

“Na ovom prijateljskom sastanku Ugljanin je čestitao predsedniku Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Pokreta Samoopredeljenje. On je izrazio želju da se institucije formiraju što pre, kako bi se promene, za koje su građani Republike Kosovo glasali sprovele što pre”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Kurti Ugljanina upoznao sa političkom situacijom na KiM, uoči formiranja novih institucija i prioritetima nove vlade.

“Zapošljavanje i pravda za sve i bez razlike dva su glavna cilja koji povezuju ljude i unapređuju zemlju”, rekao je Kurti.

Sastanku su prisustvovali i drugi visoki zvaničnici ove dve stranke.

Pročitajte OVDE sa kog dokumenta CIA je skinuta oznaka tajnosti.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA