Najnovije

VUČIĆ: U Prištini ne znaju šta žele, "mini-Šengen" najbolje što se dogodilo Zapadnom Balkanu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je projekat “mini-Šengen” najbolje što se dogodilo u regionu Zapadnog Balkana u poslednje tri decenije, ali da u Prištini ne znaju šta žele.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić je u intervjuu nemačkom nedeljniku „Špigel” rekao da nema ratova, nema ubijanja, već umesto toga jedna vrsta Skandinavije za siromašne, ocenjujući da "možemo postati motor rasta za Evropu“.

Upitan da li i Kosovo treba da bude deo tog projekta, Vučić je odgovorio da u Prištini ne znaju šta žele.

„Verovatno budući premijer Aljbin Kurti deluje kao da želi da se postavi kao vođa velike Albanije. Kosovo sebe shvata kao državu, ali mi to ne vidimo tako. Međutim možemo da zajedno radimo izvrsne poslove“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je Kurti najavio zaoštravanje kursa prema Srbiji, i pitanje da li ga je upoznao, Vučić je podsetio da je Kurti njegovu malolenu ćerku uvredio i preporučio joj da traži Albanca za budućeg muža.

“Nauči da se ponašaš..., sam mu odgovorio. Ono što se pitam, jeste, zašto je Zapad 2008. priznanjem Kosova otvorio Pandorinu kutiju”, kazao je on.

Što se rešenja sa Prištinom tiče Vučić je potvrdio da su njegovi stavovi "neoštri".

"Da su jasni onda bi zatvorili vrata svim daljim pregovorima, kao što to čine stalno Albanci. Želim da sačuvam mogućnost kompromisa. Zbog toga moram da dozvolim da me sunarodnici, kao što je bivši ministar inostranih poslova Vuk Jeremić nazivaju najvećim izdajnikom svih vremena“, kazao je Vučić.

Haradinaj se sastao sa komandantom KFOR-a! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA