Najnovije

ARSIĆ ZAPALIO DRUŠVENE MREŽE: U Srbiji kao u eksperimentu ludih naučnika koji se otrgao kontroli (VIDEO)

“Afera će biti dok god bude ove vlasti jer oni na svim planovima, u svim delovima našeg društva i države prave falsifikate i svaki put kad bilo ko otkrije šta ne rade kako treba, a toga je nažalost mnogo, njihov jedini odgovor je da smisle nešto paralelno - da nam odvrate pažnju ili da kažu da smo mi ti koji stvaraju problem”, rekao je Vojislav Arsić, pozorišni reditelj i društveni aktivista.

Vojislav Arsić (Foto: Jutjub)

On se složio da živimo u vremenu u kojem je politika prodrla u sve pore društva.

"Bojim se da ćemo mi preći igricu, doći u situaciju da nam angažovanost bude da možemo da živimo bez politike. Tu mislim na dnevnu politiku, političke partije... problem je što je naše društvo toliko ogrezlo u problemu da ne možemo da dođemo do trenutka da se bavimo drugim stvarima", ističe.

 rsić je dodao da se u svom radu u pozorištu bavi onime što ga uznemirava i zbog čega ne može da živi normalno.

"A to su sve predstave koje se bave promenom društva, usmerene na ovu pošast, i to me uznemirava, imam potrebu da zamenim tu vrstu angažovanosti i počnem da se bavi drugim stvarima koje su takođe važne čoveku", kaže.

Osvrćući se na izjavu Nebojše Romčevića da Srbija neće preživeti ovu vlast, Arsić je rekao da se u Srbiji oseća kao da živi u nekom eksperimentu ludih naučnika koji se otrgao kontroli.

"Eksperimetu koji više ni oni ne znaju kako da zaustave. Izgubili smo centar za ravnotežu. Živimo u frankenštajn ideologiji koja kombinuje diktaturu i demokratiju, i to nije normalno", kaže.

Umesto, kako je dodao, da kao zemlja budemo prepoznati kao članica UN i idemo u tom pravcu, mi idemo u suprotnom smeru, a taj eksperiment nije samo domaći proizvod, već u njemu učestvuje i međunarodna zajednica koja se, kako je rekao, zaigrala u trgovini sa ovom vlašću.

"Trampi se osećaj mira i stabilnosti u zemlji za odrešene ruke autokrati na vlasti koji podriva sve demokratske vrednosti u zemlji. Shvatite da su u igri samo interesi i da od tog usmerenja neće biti ništa", upozorio je.

Ipak, iako se iz straha za nas sve slaže da Srbija neće preživeti ovu vlast, postoji puno stvari koje to uverenje demantuju, a jedna od njih je štrajk poštara.

"Uvek postoje oni koji će se ljutiti što im pismo nije stiglo, ali mnogo su veći utisak tog štrajka sve poruke koje su građani slali svojim poštarima i govorili im da ih podržavaju, poruke iznad sandučića", rekao je.

Ako se napravi paralela s blokadom usluga koje su građanima potrebne, navodi gost, poput štrajka taksista, ne vidi se podrška građana jer je bilo jasno šta se pozadinski dešava. On je ocenio da te stvari daju nadu.

"Mislim da su poštari pokazali fantastičnu solidarnost između sebe bez ikakve umešanosti u politiku i čekam trenutak kad će ti poštari inspirisati sve druge koji treba da se bore za svoja prava", zaključio je.

Arsić je ocenio i da mladi danas najbolje vide stvarnost i šta se dešava, a o tome govori i broj mladih koji odlaze iz zemlje.

"Mladi najbolje razumeju u kakvom haosu živimo, ali problem je apatija i što ne vide rešenje - količina mladih koji odlaze najbolje govori koliko se oni plaše svega što se ovde događa", upozorio je.

Pročitajte OVDE kakvu je pobedu Ivica Dačić odneo u UN.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA