Najnovije

UVEK NA STRANI ISTINE: Linta izrazio podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj!

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta izrazio je danas bezrezervnu podršku pravednim zahtevima Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori koji su izneti na Crkveno-narodnom saboru u Nikšiću, a povodom najave crnogorskih vlasti da donese anticivilizacijski zakon o slobodi veroispovesti.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

- Mitropolija crnogorsko-primorska opravdano i legitimno zahteva od vlasti u Podgorici da, u skladu sa načelom poštovanja slobode vere, bude zakonski priznata i uvažena, da bude ravnopravna s drugim crkvama i verskim zajednicama, da se nadoknadi bespravno oduzeta crkvena imovina u ranijem periodu i odustane od novog otimanja imovine i da se poštuje njena autonomija prema međunarodnim stanadardima - naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je "tragična činjenica da režim u Crnoj Gori ne odustaje od nerazumne namere da zakonskim putem izvrši otimačinu hramova i imovine SPC i da je dodeli nekanonskoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi".

- Jasno je da je predloženi zakon o slobodi veroispovesti ne samo duboko diskriminatorski za Srbe u Crnoj Gori već je uperen protiv čitavog srpskog naroda - istakao je Linta.

On je, takođe, kao "najbezočniju laž" ocenio izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da ideologiju velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori tobože realizuju Srpska pravoslavna crkva i politička organizacija Demokratski front.

- Crna Gora nije moderna, demokratska i slobodna država jer su srpskom narodu uskraćena sva stečena prava u cilju potpunog ostvarivanja ššovinističkog projekta asimilacije Srba u nacionalne Crnogorce. Jedan od metoda ostvarivanja navedenog cilja jeste i nerazumna namera režima Mila Đukanovića da se brutalno obračuna sa SPC u Crnoj Gori - zaključio je Linta.

Oni su glasali za rezoluciju o Srebrenici! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA