Najnovije

ZAR KORDON NA DECU?! Korisnici društvenih mreža zgroženi slikom sa protesta đaka koji traže oslobađanje uhapšenog druga! (FOTO/VIDEO)

Sudeći po komentarima, korisnici društvenih mreža uglavnom su zgroženi slikom kordona ispred đaka Filološke gimnazije u Beogradu koji su se bili okupili ispred Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana, gde su tražili oslobađanje svog školskog druga Pavla Cvejića, uhapšenog zbog upada u zgradu RTS tokom protesta "1 od 5 miliona".

Srednjoškolci protestvuju u Beogradu (Foto: Jutjub)

- Ukoliko za 48 sati Pavle ne bude pušten i ne bude mu izbrisan dosije da može normalno da nastavi da živi, dolazićemo svaki dan, i ne samo mi iz Filološke gimnazije, nego sve škole i svi ljudi koji se bore za pravdu - rekao je Pavlov drug iz razreda Matija Lazarević.

Protest pod nazivom "Pravda za Pavla" organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

"Mi, koji Pavla poznajemo već četiri godine i s kojim se svakodnevno družimo u školi, a i van nje, možemo da posvedočimo o dvostrukoj nepravdi koja se obrela na našeg druga iz klupe: kako od strane vlasti koja ga je zatvorila tako i od strane opozicije koja ga iskorišćava kao žrtvenog jarca radi sticanja publiciteta", stoji u najavi protesta.

Okupljeni đaci nosili su parole "Zašto nam hapsite drugove", "Pravda za Pavla"... Kolona je krenula kroz Terazijski tunel, preko Terazija i spustila se do Bulevara despota Stefana.

- Nismo došli da se borimo ni za vlast, ni za opoziciju, nego za Pavla koga su uhapsili - objasnio je Matija Lazarević, koji je dodao da je ugroženo njegovo pravo da maturira.

Ispred Policijske uprave za grad Beograd pristiglo je nekoliko desetina policajaca koji su bili raspoređeni oko zgrade.

Protest je protekao potpuno mirno, okupljeni su samo skandirali "Pavle, Pavle", a kako saznajemo, pored učenika Filološke gimnazije prisutni su bili i njegovi drugari iz osnovne škole, kao i učenici drugih srednjih škola.

Pavlova sestra od tetke rekla je da je Pavle legitimisan tokom upada u RTS i da je sa ostalim demonstrantima tada izbačen iz zgrade javnog servisa. Kako je rekla, on je uhapšen sutradan ujutro u porodičnoj kući.

Pročitajte OVDE sve detalje u vezi sa Vučićevim zahtevom da se uhapšeni puste na slobodu.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rebić: Privedeno 18 osoba, troje zadržano zbog nasilnog ponašanja u RTS-u

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA