Najnovije

Soni ima ozbiljne planove za virtuelnu realnost i PlejStejšn 5

VR tehnologija je u ovoj godini uzela ozbiljan zamah nakon što je jedno vreme “spavala”, pa su tako sva tri vodeća PC igrača na ovom polju predstavila nove uređaje, i Valve, i Okulus i HTC.
Ilustracija

Kako polako dobijamo sve više informacija o PlejStejšn 5, jedno od pitanja koje se nameće jeste i šta će biti sa VR tehnologijom u novoj generaciji.

Dominik Melinson, Sonijev vođa odeljenja za razvoj i istraživanje, odgovorio je na par pitanja vezanih za VR i PS5.

Pre svega, vlasnici treutnih VR uređaja nemaju potrebe da se brinu, jer prilikom lansiranja PS5 neće odmah biti i novog uređaja. Dominik kaže da ne žele da bombarduju fanove brojnim stvarima od jednom koje moraju da kupe i da to nije poruka koju žele da pošalju.

Ipak, novi PS VR uređaj će svakako izaći u nekom trenutku, i planovi oko njega su ozbiljni.

Pre svega, akcenat je na komforu. Razvija se bežična tehnologija za VR kacigu, koja bi vas oslobodila svih onih kabastih kablova koji vam vise okolo i umanjuju ugođaj. Kako će to uređaj učiniti značajno skupljlim, ide se u pravu da wireless bude dodatak koji se kupuje, a da osnovna verzija i dalje bude sa kablovima, za one koji ne žele da plate papreno taj dodatak.

U sklopu komfora, veliki akcenat je i na težini uređaja, i trenutno se radi na tome da se ista smanji koliko je god to maksimalno moguće, i da se proradi na formi, koja će bolje u prijatnije prijanjati uz glave korisnika.

Što se tiče tehnologije, pored očiglednog poboljšanja kvaliteta slike, rezolucije i izgleda tekstura, Domonik smatra da je tehnologija praćenja očiju kljlučna za nove generacije VR uređaja i nešto bez čega u budućnosti VR uređaj neće ni dolaziti.

Osim toga, rade i na novim kontrolerima za VR, jer kada je PSVR izašao, nisu stigli i specijalni kontroleri, već se koriste Move kontroleri i standardna PlejStejšn kamera, što je bio korak u pravcu da sam uređaj učine jeftinijim.

Sve u svemu, za fanove i ljubitelje VR tehnologije, ovo je puno uzbudljivih vesti, ali ćemo morati da sačekamo još koju godinu.

Izvor: B92

Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube