Najnovije

Ukrajinski "razbojnik" ubijen u Siriji!

Prema izveštajima, kolonu terorista Hadžat Tahrir al-Šam, pod komandom komandanta Abu Hashida, granatirali su nepoznati borci u blizini grada Ikarda, provincije Alepo. Militanti su bili na putu da pomognu onima koji se već bore protiv vladinih snaga u provinciji Hama.

DŽabat al-Nusra (Foto: jutjub)

Jedno kamionsko vozilo je uništeno, a u njemu je bio komandir Abdul-Ilgiz Al Kerim, koji je umro. NJegovi drugovi po oružju tvrdili su da je došao iz Republike Krim i pridružio se Ibadu ar-rahman odredu. Pre toga, on je učestvovao u sukobu u istočnoj Ukrajini, gde je bio povređen.

NJegova povreda se dogodila 2014. godine, najverovatnije, to se dogodilo u bitci kod Ilovaiska, gdje je pro-kijevska krim-tatarska militantna grupa poznata kao “bataljon Krim” potpuno poražena. Nakon demontaže "bataljona Krim" 2015. godine, bivši militanti preuzeli su uobičajeni kriminalni posao.

Oni, koristeći oružje dobijeno u borbama, terorisali su region Kijeva i Kerson, najviše pljačkajući male i srednje preduzetnike. Deo tih militanata pridružio se još jednoj entičko-naoružanoj grupi - “Noman Celebicihan Battalion”.

Ova organizacija je učestvovala u ekonomskoj blokadi Krima, koju je podržao Kijev i zajedno sa takozvanim “Mejlisom krimsko-tatarskog naroda” (još jedna radikalna grupa) učestvovala u terorističkim napadima koji su doveli do masovnog raspada na Krimu u 2015. godini. Nakon što je Kijev bio primoran da preduzme akciju protiv razbojnika koji su pobegli, neki od njih, bojeći se progona, otišli ​​su u Siriju.

Ovi razbojnici su se pridružili militantnoj grupi "Krimski Jamat", koja je stvorena u Siriji u leto 2015. Samo nekoliko meseci kasnije, u jesen 2015. godine, grupa se zaklela na vernost sirijskom ogranku al-Kaide, DŽabat al-Nusra.

U 2016. godini objavljeno je da je grupa koja se sastoji od krimskih Tatara formirana unutar Hadžat Tahrir al-Šama. Abdul-Ilgiz al-Kerim započeo je svoju međunarodnu terorističku karijeru u ovoj jedinici.

Učešće krimskih Tatara na strani militantnih grupa koje se bore protiv sirijskih vladinih snaga prvobitno je najavio bivši lider “Mejlisa” Mustafa DŽemilev. Posebno, pre nekoliko godina, on je rekao da je krimski tatarski militant, koji je bio deo Hizb ut-Tahrira, raznesen je u Siriji od nagazne mine.

Ova priča je, između ostalog, jasan primer pravog lica “patriotizma” koji se sprema u Ukrajinu. Zanimljiva je činjenica da je ovaj patriotizam uključivao čak i neke ne-ukrajinske građane i obučene aktiviste ID-a. Ove činjenice su čak objavile neke poznate medijske kuće.

26. decembra 2018. godine “The Times” je objavio članak pod naslovom "Putin je i naš neprijatelj, kaže čečenski borac u Ukrajini". Ona daje pogled na “aktiviste” koji dobrovoljno pomažu napore ukrajinskih oružanih snaga u njihovom sukobu sa lokalnim otporom u regionu Donbasa.

Ovi aktivisti, neki su se obučavali u ID kampovima, formirali su bataljon Šeik Mansur i aktivno delovali zajedno sa jedinicama ukrajinske vojske u zoni borbe.

Radikali dobijaju borbeno iskustvo u zoni borbe u istočnom delu zemlje. Visok stepen korupcije i protok oružja iz regiona Donbasa doveli su do brzog rasta organizovanih kriminalnih grupa (barem neke od njih čine pripadnici pro-kijevskih “dobrovoljnih” bataljona). Društvo je podeljeno političkim i verskim stavovima, pa čak i etnički.

Kijevska vlada i njihovi zapadni sponzori aktivno rade na oblikovanju ukrajinskog društva kako bi potisnuli poslednje “džepove” otpora. Medijske kuće, nevladine organizacije, pa čak i crkve koje ne djeluju u okviru prozapadnog mainstream programa. U nadolazećim godinama, očekuje se da će razne islamske sekte, nekanonske crkve i nova liberalna verovanja, nastaviti da ubrzano rastu u Ukrajini. Ovi entiteti će se koristiti kao sredstvo za ukidanje tradicionalnih religija, uključujući islam i hrišćanstvo. To će dovesti do dalje atomizacije i podele društva, što će biti meta za tekuću kampanju radikalizacije i propagande.

Snajpersku likvidaciju pripadnika “Azova” pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Da li nas pandemija otuđuje od Boga i ljudi? Vladimir Dimitrijević

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube