Najnovije

STIGAO IH RUSKI GNEV! NIJE IM BILO SPASA: Veliki broj militanata ubijen iz zasede!

Tokom prošle nedelje, džihadistički pobunjenici su pretrpeli teške žrtve u dva odvojena incidenta duž linija fronta u demilitarizovanoj zoni.

Ruski vojnik u Siriji (Foto: Jutjub)

Ova dva napada izvedena su iza džihadističkih linija, pri čemu se jedna zaseda desila severno od pokrajine Hama, a druga u oblasti Al Gab.

Zasede su bile precizne i neverovatno skupe za militantne snage, jer nisu uspele da odbiju ili ubiju nijednog od napadača.

Obe zasede bile su misterija, ali izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA) u Hami veruje da su napade izvele ruske specijalne snage.

Prvi napad, koji je ciljao na grupu boraca Sukur Al Šam severno od demilitarizirane zone u južnom Idlibu, izveden je noću i rezultirao je smrću 14 militanata.

Nakon zasede, izvor je rekao Al Masdar NJuzu da sirijska vojska ne stoji iza napada, uprkos nekim tvrdnjama provladinih aktivista.

Skoro pet dana kasnije, izvršena je još jedna zaseda na sličan način, a napadači su napali grupu stranih džihadista iz grupe Huras Al-Din u militantnom gradiću Kirbat Al Nakus.

Iako drugi napad nije bio tako smrtonosan kao prvi, bio je prilično iznenađujući s obzirom na veliko prisustvo džihadista duž linija fronta u oblasti Al-Gab.

U stvari, otkad je zaseda izvršena, grupa Huras Al Din i njihovi džihadistički saveznici snažno su ciljali na obližnji grad DŽurin, koji je vladino uporište u oblasti Al Gab.

Sirijski bombarderi svom silinom rokaju džihadiste u regionu Hama-Idlib! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA