Najnovije

NEMA MIRA U LIBIJI: General Haftar tražio vreme da razmisli, pa pobegao iz Moskve! Tripoli ponovo gori!

Istočno libijske snage, koje pokušavaju da zauzmu Tripoli, koji je pod komandom vlade koju podržavaju međunarodne snage, saopštile su danas da su spremne i posvećene tome da postignu pobedu.

To su te istočno libijske snage napisale na svojoj Fejsbuk stranici, a nakon što je komandant tih snaga Kalifa Haftar objavio da neće potpisati primirje koje su predložili Turska i Rusija.

Kako se navodi, nakon što je Haftar napustio Moskvu počeli su oružani sukobi na jugu Tripolija, a u saopštenju objavljenom na lokalnoj televiziji Haftarova vojska je proglasila spremnost i opredeljenje za pobedu.

Vođe libijskih zaraćenih strana postigli su u ponedeljak određeni napredak na indirektnim mirovnim pregovorima u Moskvi, ali nisu uspeli da se dogovore o primirju i okončanju devetomesečnog rata zbog glavnog grada Tripolija.

Razgovori su trajali osam sati uz posredovanje Rusije i Turske, a lider Libijske nacionalne armije (LNA) Kalifa Haftar rekao je da sporazum o primirju sa Vladom nacionalnog jedinstva nije potpisao jer ignoriše neke zahteve LNA.

Haftar je tražio da se dozvoli njegovoj vojsci da uđe u Tripoli i formira vladu nacionalnog jedinstva koja će dobiti poverenje parlamenta, kao i nadgledanje primirja, ali bez učešća Turske.

Pročitajte OVDE da li je iranski kontranapad na američke baze bio namešten.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA