Najnovije

CEO SVET JE ČEKAO NJEGOVU ODLUKU: Putin pred ruskom Dumom: Rekao istorijsko ne!

Putin je u godišnjem obraćanju o stanju nacije pred ruskom Dumom rekao da se on slaže sa aktulenim Ustavom koji brani više od dva uzastopna predsednička mandata i da ga neće menjati.

Vladimir Putin (Foto: kremlin. ru)

- Znam da u našem društvu postoje razmišljanja o odredbi da jedna osoba ne može ostati na mestu predsednika više od dva mandata zaredom. Ne mislim da je to nešto važno, ali slažem se sa ovom odredbom - rekao je Putin.

Ruski predsednik pobedio je na ponovnom izboru za drugi uzastopni mandat na mestu predsednika 2018. godine, a sledeći predsednički izbori trebalo bi da budu održani u martu 2024. godine.

S druge strane Putin je pozvao na referendum o amandmanima Ustava u vezi sa dvojnim državljanstvom zvaničnika.

Govoreći pred najvišim zvaničnicima i zakonodavcima, Putin je rekao da vlasti moraju da učine više kako bi ohrabrile nova rođenja i podržale mlade porodice.

Naglasio je da niski prihodi i dalje predstavljaju ključnu prepreku povećanju stanovništva. Rusko stanovništvo trenutno iznosi oko 147 miliona. Ruski lider da se nacija trenutno suočava s posledicama postsovjetskog ekonomskog sloma koji je rezultirao strmim padom novih rođenja.

- U Rusiji danas živi skoro 147 miliona ljudi, ali je zemlja ušla u veoma težak demografski period jer stopa nataliteta ponovo opada - upozorio je ruski predsednik.

Putin je napomenuo da je, prema preliminarnim procenama, ukupna stopa nataliteta u 2019. godini bila 1.5, i poručio da to nije dovoljno za Rusijiu. On je ocenio da niska primanja većine domaćistava sa decom direktno prete demografskoj budućnosti Rusije.

Pročitajte OVDE    ko je američki saveznik iz senke koga ni Pentagon...

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA