Najnovije

KAKO OPORAVITI ''TORLAK'' I NE UVOZITI VAKCINE: Šešeljevo rešenje za trenutnu situaciju

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj smatra da bi za Srbiju najbolje bilo da vakcinu protiv virusa korona nabavi od Rusije ističući da ona pruža bolju zaštitu od vakcine američkog proizvođača Fajzer.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Šešlj je na pres konferenciji rekao da Fajzerova vakcina pruža zaštitu 90 odsto, a ruska 92 odsto što, kako kaže, niko sa Zapada nije demantovao i osporio.

On tvrdi da Rusi nude i da Srbiji isporuče tehnologiju za proizvodnju te vakcine, po umerenoj ceni, što je za nas, smatra Šešelj, najbolja varijanta.

'Da se konačno 'Torlak' oporavi, jer su dosmanlijske vlasti svojevremeno htele da ga što više oslabe, da bi ga što jeftinije prodale. Sad je vreme da se oporavi, povrati staru slavu i proizvodi sve potrebne vrste vakcina za srpsku medicinu, a ne da se nabavljaju skupe inostrane vakcine'', rekao je Šešelj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je preko covax sistema obezbeđeno 1,8 miliona doza vakcine protiv korone, najverovatnije Fajzerove, kao i da ćemo pre kraja decembra imati prve vakcine u zemlju.

Da li međunarodni zakon dozvoljava prisilnu vakcinaciju, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA