Najnovije

NJIH NE ZANIMA TRKA ZA AMERIČKOG PREDSEDNIKA: Bez obzira na rezultate izbora u SAD, pravi pobednik će biti...

Bez obzira na to ko pobedi na izborima za predsednika, oni koji bi svakako trebali profitirati su rudari zlata i sama vrednost zlata, rekao je DŽejms Rasteh, glavni direktor za investicije Koust Kapital (Coast Capital) u intervjuu za Si En Bi Si.

Bela kuća (Foto: pixabay)

Objasnio je da će tako biti zato što će Sjedinjene Države verojatno usvojiti značajan program fiskalnih poticaja usmeren na jačanje privredne aktivnosti, ali koji obično dovodi do širenja deficita.

“Štampali bismo milijarde dolara više i sve bi to na kraju imalo izvanredno pozitivne posledice na zlato”, rekao je, dodajući: “Fiskalna i monetarna politika bile bi gotovo identične pod bilo kojim vodstvom. Mislim da su razlike koje se ocrtavaju zaista više stvar mašte nego što odgovaraju stvarnom stanju.”

Vrednost zlatnih poluga porasla je i sada iznosi više od 2.000 dolara, pre nego što se poslednjih nedelja vrednost vratila oko nivoa od 1.900 dolara. Žuti metal trgovao je od srede jedan posto niže, po ceni od 1.893 dolara.

Prema Rastehu, kapitalna ulaganja na tržištu zlata slivaju se u fondove kojima se trguje na berzi ili ETF-ovi, gde dominiraju glavni rudari. To je “sektor u izvanrednom vlasništvu”, rekao je.

CIO je naglasio da, iako ti veći igrači ne čine značajna otkrića za nove izvore zlata i ostaju bez rezervi, verojatno će biti prisiljeni otkupiti manja imena na tržištu.

Pročitajte OVDE spisak zločina za koje se terete lideri lažne države!

Izvor: logicno.com/ Nermin N.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA